Prijetio da ce dici Forum u zrak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gotovo nitko od onih koji su se u utorak oko 23 sata zatekli na pulskom Forumu nije zamijetio ništa neobicno, pa ni policiju koja je, ni manje ni više, tragala za eksplozivnom napravom!

Gosti su u sparnoj ljetnoj noci bezbrižno sjedili na terasama kafica središnjeg pulskog trga s pogledom na Augustov hram i gradsku palacu dok su policajci diskretno tragali za ipak nepostojecom bombom.

U pulskoj policijskoj postaji u 22.45 sati zazvonio je telefon, a muškarac s druge strane slušalice rekao je da ce na Forumu aktivirati eksplozivnu napravu!

- Odmah nakon poziva na Forum je upucena policijska ophodnja koja je pregledala trg i nije pronašla nikakvu eksplozivnu napravu. Tijekom potrage na Forumu je zatecen i 28-godišnjak iz Cakovca koji je uputio tu prijetnju te je uhicen i odveden u policijsku postaju na kriminalisticko istraživanje.

Utvrdeno je da je pocinio kazneno djelo širenja lažnih i uznemirujucih glasina, rekla je Suzana Sokac iz Odsjeka za odnose s javnošcu Policijske uprave istarske.

Dodala je da je 28-godišnjak nakon kriminalisticke obrade tijekom srijede pušten iz policijske postaje. Policija nije pojasnila kako je nedugo nakon poziva odmah na Forumu detektirala pocinitelja, kao ni s cijeg je telefona 28-godišnjak nazvao policiju.

Što je motiviralo Cakovcanina da prijeti da ce dici u zrak središnji pulski trg, ostaje nepoznato.


Podijeli: Facebook Twiter