Prijetili svjedoku obrane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je u ponedjeljak objavljena nepravomocna presuda Marinku Krtinicu (21) iz Pule, okrivljenom za ubojstvo 19-godišnjeg Puljanina Vilija Šilipetra, u našu se redakciju javio 20-godišnjak iz Pule, zbog prijetnji koje su mu u utorak  oko 20 sati u Kochovoj ulici u Puli uputili 20-godišnji T. K. i 19-godišnji D. H. Sva trojica mladica bila su svjedoci u sudenju Marinku Krtinicu. U ovom slucaju ošteceni 20-godišnjak bio je svjedok obrane, dok su T. K. i D. H. bili svjedoci tužiteljstva.

Ošteceni 20-godišnjak je ispricao da je krenuo na trening i hodao Kochovom ulicom te da je pored njega u jednom trenutku prošao automobil "renault megane", koji se odmah vratio nazad. Vozac mu je tada verbalno zaprijetio, na što se 20-godišnjak nije puno obazirao, vec je nastavio svojim putem, ali je ipak slucaj prijavio policiji. Nedugo zatim isti se automobil vratio i presreo ga ponovno na ulici, no ovoga puta je iz njega izašao D. H., koji je 20-godišnjeg mladica pritisnuo uza zid i prijetio mu.

- Bilo me je strah kad se automobil vratio, a T. K. mi poceo verbalno prijetiti, stoga sam odmah nazvao policiju i sve prijavio. Otišao je, ali nedugo nakon toga vratio se, a ovoga puta s njim je bio D. H., koji je izašao iz "meganea" i pritisnuo me na zid. Rekao mi je "da ce me noc progutati" i "riješili smo se jednoga, riješit cemo se i tebe". U policiji su mi rekli da ce ih obojicu privesti te da ih odmah nazovem ako mi se još netko približi ili mi nešto kaže, kazao nam je napadnuti mladic.

Iz PU istarske pak doznajemo da je u srijedu provedena krim-istraga nad T. K. i D. H., za koje je utvrdena osnovana sumnja da su na štetu 20-godišnjaka pocinili kazneno djelo prijetnje. U dogovoru s nadležnim odvjetništvom bit ce procesuirani u redovnom postupku, izvijestila je Nataša Rogic, glasnogovornica PU istarske.

Tijekom sudenja Marinku Krtinicu vladala je vrlo napeta atmosfera izmedu suprotnih strana. Grafiti protiv Krtinica osvanuli su na zgradi u kojoj živi prošlog lipnja, neposredno nakon što je Vili Šilipetar 21. lipnja lani teško ozlijeden, a preminuo je 13 mjeseci kasnije. Sadržaj grafita u kojem se Krtinicu prijetilo osvetom zbog, kako se poslije ispostavilo, smrtonosnog ranjavanja Šilipetra policiji je bio prijavljen kao prijetnja.


Podijeli: Facebook Twiter