Prijeti li Pevecima pritvor?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Onog trenutka kada stecajni upravitelj ude u tvrtke, pocne pregledavati papire i snimati bilancu, moci ce odmah vidjeti niz nezakonitih radnji koje su se posljednjih nekoliko godina odvijale medu tvrtkama u Pevec grupi.

Prema pisanju Novog lista, dio poslovanja vodio na nacin pretjeranog preplacivanja robe pojedinim dobavljacima a nerijetko je bila praksa da primjerice tvrtka Pevec transport neke fakture tvrtki Pevec Zagreb naplacuje pet do deset puta skuplje. Slicno je bilo i sa Pevecovim gradevinskim tvrtkama, koje su sestrinskim firmama preskupo fakturirale radove.

Upuceni kažu da stecajni upravitelj može vrlo lako snimiti to da je novac negdje "nestajao" a da pritom nije placano vjerovnicima, te da na osnovu toga u vrlo kratkom roku može podnijeti kaznene prijave. Slucaj Pevec zapravo preplacivanjem faktura podsjeca na aferu HAC i tuneli, pa nije iskljuceno da glavni akteri, u ovom slucaju bracni par Pevec, završe u zatvoru.

Upravo zato jer mu gori pod petama Zdravko Pevec sada pokušava uz pomoc novoangažiranog odvjetnika Davorina Bukovca pronaci strateškog partnera a kao jedan od mogucih se spominje austrijska firma Lutz, koja se bavi prodajom namještaja. Jer onog trenutka kad Trgovacki sudovi imenuju stecajnog upravitelja uvodi se zabrana raspolaganja imovinom.

S obzirom da je pokretanje stecaja vec javna informacija, Zdravko Pevec mora o eventualnom investitoru informirati Trgovacki sud, a strateški partner mora sudu predociti jamstvo i u tom slucaju bi se moglo odustati od stecaja.


Podijeli: Facebook Twiter