Prijeti li Fažani tužba zbog hostela Amfora?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na neprakticno radno vrijeme poštanskog ureda u Fažani na aktualnom satu Opcinskog vijeca ukazao je Timotej Pejin (HSU) obrazloživši da nijedna zaposlena osoba ne može podici paket ili poslati pismo jer je pošta otvorena do 14 sati. Donacelnik Radomir Korac istaknuo je da ce se poštanski ured morati preseliti u veci prostor jer Hrvatska poštanska banka za promjenu radnog vremena traži postavljanje bankarskog šaltera.

- Prijeti li Opcini tužba države zbog uknjiženja na prostor sadašnjeg hostela Amfora s obzirom na to da država smatra da je ona i dalje vlasnik, zanimalo je Dušanku Šuran (IDS). Ako je to istina, onda, ukazala je, Opcina može koristiti adut s obzirom na to da Ministarstvo unutarnjih poslova u Valbandonu koristi dvije tisuce opcinskih kvadrata.

- Najavljena je tužba, a trenutno se s državom vodi spor i oko Pinete jer se na 22 opcinska hektara želi uknjižiti država. Tvrde da je to podrucje u vlasništvu Hrvatskih šuma, tako da ono što i mislimo da je naše ispada da ustvari nije, rekao je Korac. Drugo pitanje iste vijecnice odnosilo se na to hoce li Opcina kupiti ili prodati suvlasnicke udjele u nekretninama.

- Postoje nekretnine u kojima smo suvlasnici vecim ili manjim dijelom, a u slucajevima u kojima nam se od suda nalaže da prodamo svoj dio nude nam se smiješne cijene i u tijeku su vještacenja više strucnjaka jer želimo veci broj mišljenja, odgovorila je nacelnica Ada Damjanac.

Na upit Gracijele Bilic (IDS) da se umirovljenicima dodijeli prostor za druženje u sadašnjem hostelu te izgradi još jedna bocarska staza odgovoreno joj je da u ime Udruge umirovljenika uputi zahtjev Opcini. Bilic je ponovo nacela pitanje pripadnosti Nacionalnog parka Brijuni, a od Koraca je dobila odgovor da su materijali pripremljeni i da ne odustaju od toga da on pripadne Opcini Fažana po analogiji kojom NP Plitvice pripadaju Opcini Korenica.

Mirka Novaka (NOL) zanimalo je može li Komunalac održavati nogometno igralište u Valbandonu jer ce ono u protivnom u potpunosti zarasti i Opcina ce imati dodatne troškove. Zanimalo ga je i dokle ce Opcina trpjeti bahatost Bi Villagea, te je naveo da se zadnja tice pokretnih kucica koje su trebale biti uklonjene prije mjesec dana.

- Problematika Bi Villagea rješava se, a predstavnici kampa dolaze na razgovor u Opcinu u cetvrtak, istaknuo je Korac.


Podijeli: Facebook Twiter