Prijeteci tražio štrudle

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija sumnjici 23-godišnjaka iz Svetvincenta za kazneno djelo razbojstva koje je pocinio 1. kolovoza u 5.45 sati na željeznickom prijelazu kod Kanfanara. Naime, mladic je na ondje ugledao dostavni kombi pekare Royal iz Višnjana kojim je upravljao 52-godišnji Višnjanac te od njega uz prijetnje zatražio štrudlu. Vozac mu je štrudlu i dao, no mladic je tada zatražio još dvije štrudle i cigarete, što se 52-godišnjaku nije svidjelo te su se poceli naguravati.

Mladic se dao u bijeg, no prije toga uspio je lakše ozlijediti vozaca kombija koji je slucaj prijavio policiji. Uhicen je 4. kolovoza i priveden na kriminalisticku obradu. Ispostavilo se da je 23-godišnjak policiji otprije poznat po slicnim nedjelima, a nakon obrade je, uz kaznenu prijavu, pušten na slobodu, doznajemo od Nataše Rogic, glasnogovornice PU istarske.

U pekari Royal u Višnjanu vlasnica Alma Dimac nam je ukratko prepricala bizaran dogadaj, odnosno doživljaj 52-godišnjeg vozaca kombija dok je cekao podizanje rampe na željeznickom prolazu kod Kaštelira.

- Naš je vozac u jutarnjoj dostavi kolaca cekao prolazak vlaka na željeznickom prijelazu te je cuo nekakve cudne zvukove straga. Izašao je pogledati što je i vidio mladica kako otvara stražnja vrata kombija i vadi kutije s kolacima. Kada mu je prišao i pitao ga što radi mladic je od njega zatražio štrudlu, koju mu je ovaj i dao. No nije bio zadovoljan te je zatražio još, a kad je vozac to odbio, poceo je uzimati kutije i bacati ih oko sebe. Naposljetku je uzeo dostavna kolica iz kombija i htio ih ukrcati u svoj automobil. Vozac mu to nije dopustio te je došlo naguravanja uslijed cega je vozac lakše ozlijeden. Mladic je bio u društvu još dvojice prijatelja koji su sve to pratili sjedeci u automobilu iza kombija, ispricala nam je Dimac.


Podijeli: Facebook Twiter