Prijeteci nožem pokušali naplatiti dugove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umaška je policija provela kriminalisticko istraživanje nad 67-godišnjakom iz Buja zbog sumnje da je pocinio kazneno djelo protupravne naplate.

Muškarac je 14. travnja oko 21.30 sati u svojoj kamp-prikolici u naselju Materada zbog duga od oko 200 kuna prijetio nožem 29-godišnjaku iz Brtonigle. Mladic je uspio pobjeci iz prikolice, a protiv 67-godišnjaka slijedi kaznena prijava redovnim putem.

Pulska je policija provela pak kriminalisticko istraživanje nad 24-godišnjakom iz Pule koji je na slican nacin pokušao utjerati dug od 200 kuna.

Naime, 13. travnja oko 8 sati u ugostiteljskom objektu u Ulici Kamenjak u Puli 24-godišnjak i 50-godišnjak su se najprije verbalno, a potom i fizicki sukobili zbog 200 kuna koje je potonji dugovao 24-godišnjaku. Zbog narušavanja javnog reda i mira obojica su zaradili prijave.

Istog dana od 11 do 14.30 sati 24-godišnjak je u više navrata dolazio do garaže ispred zgrade u Tomassinijevoj ulici u Puli te je od 50-godišnjaka i njegovog 23-godišnjeg sina tražio da mu vrate spomenuti dug. Kod posljednjeg dolaska 24-godišnjak je ponio sa sobom i nož te je, držeci ga u ruci, tražio da mu se dug vrati.

Zbog osnovane sumnje da je pocinio kazneno djelo protupravne naplate mladic je 15. travnja oko 14 sati priveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli. Nakon ispitivanja kod istražnog suca pušten je da se brani sa slobode.


Podijeli: Facebook Twiter