Prijete nove deložacije Roma u Vodnjanu

Ako se ne postigne rješenje, slijede nova iseljenja (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)
Ako se ne postigne rješenje, slijede nova iseljenja (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)

Problematika zbrinjavanja Roma koji bespravno žive u nekretninama u vlasništvu Grada Vodnjana bila je tema sastanka održanog u srijedu u Zagrebu. Uz predstavnike Grada sudjelovali su delegati Vladinog Ureda za nacionalne manjine, Ureda potpredsjednika Vlade Nevena Mimice, Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO), Istarske županije, romske nacionalne manjine te saborski zastupnik romske i 11 drugih nacionalnih manjina Veljko Kajtazi.

Rješenje nije dogovoreno, iako postoji mogućnost novih deložacija nakon što je lani u listopadu u Vodnjanu iseljena obitelj Ademi. Podsjetimo, Grad Vodnjan je pokrenuo 14 parničnih postupaka u cilju iseljenja svojih bespravno useljenih nekretnina.

- U petak smo dobili dva nova rješenja o deložaciji koje bi se trebale dogoditi 15. i 22. svibnja pa se i o tome razgovaralo. Donesen je zaključak da se u roku od 30 dana, odnosno do 10. svibnja, barem potpiše pismo namjere, kojim će se svi sudionici ovog sastanka usuglasiti s načinom rješavanja problematike Roma u Vodnjanu, rekao je gradonačelnik Klaudio Vitasović.

Ipak, veli, nada se da će dotad ipak uspjeti doći do nekog rješenja zajedno s državnim institucijama i definirati konkretne poteze pa će se deložacije odgoditi. (P. LUKEŽ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter