Prijepori oko imenovanja u JU Kamenjak

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Članovi Nezavisne liste Emila Jukopile iz Općinskog vijeća Medulin od predsjednika vijeća Marka Zlatića traže opoziv imenovanja Vlaste Iveša-Mihovilović u Upravno vijeće Javne ustanove Kamenjak.

Iz Kluba vijećnika te liste u dopisu Zlatiću tvrde da nije dana na glasanje ostavka Matije Medice, dosadašnjeg člana, te da je prijedlog Odbora za izbor i imenovanje kojim se za člana upravnog vijeća JU-a Kamenjak predlaže Milena Radošević ignoriran pa je na glasanje dan samo prijedlog NL-a Gorana Buića o imenovanju Iveša-Mihovilović. Time su, smatraju, povrijeđeni statut i poslovnik Općinskog vijeća.

Predsjednik Vijeća u obrazloženju koje smo zatražili navodi da je u prijedlogu odluke navedeno da je Medica 23. kolovoza zatražio ostavku na dužnost u Upravnom vijeću pa se predlaže njegovo razrješenje i imenovanje Iveše-Mihovilović. Zlatić navodi da su se vijećnici glasovanjem o takvom prijedlogu odluke izjasnili o njoj u cjelini pa nije bilo potrebno odvojeno glasovati o ostavci Medice i imenovanju Iveša-Mihovilović.

Kada je u pitanju ignoriranje prijedloga Odbora o imenovanju Radošević u Upravno vijeće, Zlatić objašnjava da je nasuprot tom prijedlogu stajao i onaj sedmero vijećnika za imenovanje Iveša-Mihovilović.

"Milena Radošević predložena je kao predstavnik vlasnika nekretnina na zaštićenim dijelovima prirode, a sukladno statutu JU-a Kamenjak predstavnik vlasnika nekretnina u Upravno vijeće JU-a imenuje se na prijedlog Općinskog vijeća. Time je vidljivo da je navedena odluka donesena u skladu sa svim aktima Općine Medulin i JU-a Kamenjak", zaključio je Zlatić.

Iveša-Mihovilović, prema rješenju o ostavci Medice i njenom imenovanju, bit će član Upravnog vijeća Kamenjaka do travnja 2015. (Tatjana GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter