Prijem za zlatnu Mikelu Ristoski

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mikelu Ristoski, atleticarku pulskog Atletskog kluba Istra, koja je na Europskom prvenstvu u atletici za osobe s intelektualnim teškocama nedavno održanom u Helsinkiju, osvojila dvije zlatne medalje, primili su u srijedu gradonacelnik Boris Miletic i procelnik Erik Lukšic.

Mikela, koja je medalje osvojila u troskoku i skoku u dalj te rezultatima postavila nove svjetske rekorde, zahvalila je na prijemu i ukazanoj casti, a uz zahvale treneru koji joj je pomogao da ostvari ovako dobre rezultate, napomenula je da iza osvojenih medalje stoji jako puno rada i truda te da se nada da ce isto tako dobre rezultate ostvariti i na paraolimpijadi koja se iduce godine održava u Londonu.

No, prije toga, napomenuo je njezin trener Danial Temim, Mikelu ocekuje još puno rada jer se Svjetsko prvenstvo u Genovi održava vec u rujnu. Gradonacelnik Miletic mladoj je Puljanki poželio dobru formu uz rijeci da njezini vrhunski rezultati služe na cast gradu i županiji iz koje dolazi, a potice i ostale mlade da se bave sportom i prakticiraju zdrav život. Da cestitke ne bi ostale samo na lijepim željama, Miletic joj je iz sredstva pricuve dodijelio i prigodnu nagradu u iznosu od pet tisuca kuna.

Na kraju joj je, zajedno s procelnikom, poželio da potvrdom Gradskog vijeca primi jednu od najvecih gradskih priznanja, Grb grada Pule za koji je nominirana. Inace, Mikela je bila jedina hrvatska atleticarka koja je nastupala na europskoj smotri u glavnom gradu Finske, a ovo je za nju cak osma zlatna medalja s velikih natjecanja.


Podijeli: Facebook Twiter