Prijem za talentirane učenike srednjih škola

(N. O. R.)
(N. O. R.)

U gradskoj je palači Rovinja i ove godine upriličen svečani prijem za vrijedne i talentirane učenike Srednjih škola, koji su svoje znanje i vještine potvrdili, i postigli zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima. Srednjoškolcima, njihovim mentorima i profesorima čestitke je uz zahvalnice uručio dogradonačelnik Marino Budicin. U Talijanskoj srednjoj školi najviše je nagrada i priznanja postignuto u poznavanju stranih jezika.

Treće mjesto na županijskom natjecanju u poznavanju engleskog jezika osvojio je Ruben Finderle, dok je prvo mjesto pripalo Klasu Medaku. Natjecanje u latinskom, također je rezultirao čak trima osvojenim prvim mjestima sa županijskog natjecanje, a njih su osvojili Nereo Cafolla i Laura Verdnik i Filip Cafolla, dok je druga bila Lucija Bosek. Što se tiče županijskog natjecanja u španjolskom jeziku tu je prvoplasirana Alessia Petrović. Treće mjesto na natjecanju u poznavanju talijanskog jezika među srednjim školama Zajednice Talijana, osvojila je Rosalie Dohnalova, dok je specijalna nagrada "Famia Ruvignisa" pripala Lauri Verdnik. Uz to, drugim mjestom na konkursu "L'Europa a scuola" u kategoriji pismenih radova nagrađena je Ilaria Suman. Uz pohvalnice nagrađenim učenicima riječi zahvale upućene su i profesorima/mentorima- Silvani Turchinovich Petercol, Mariji Sciolis, Gordani Ivanišević Ninčević, Patriziji Malusa Morožin,  Doris Ritossa i ravnateljici Ines Venier.

Da u Strukovnoj školi Eugena Kumičića "rastu" odlični sportaši dokaz je i osvojeno prvo mjesto na županijskom natjecanju u rukometu i to u sastavu Amir Bašić, LukaSerafin, Mišel Radešić, Tony Zarev, Deni Zarev, Luka Radin, Antonio Matošević, Umberto Brajković, Loren Maružin, Josip Mikić, Marko Orbanić, Antonio Maras, Ivan Blažević i Leo Vokić. Učenica Patricija Lozić, vlasnica je trećeg mjesta s regionalnog natjecanja učenika ugostiteljskih-turističkih škola Gastro 2016. i u disciplini Poslovanja putničke agencije. Na istom natjecanju Gastro 2016., ali u različitim disciplinama "pala" su i tri druga mjesta Tihana Ruseski (posluživanje menija), Matea Matika i Ilija Studenović (hladni slatki izložak).

I iza ovih odličnih rezultata stoje njihovi mentori- Emil Nimčević, Ivanka Kresina, Franko Milotić, Silvia Cah Vitasović, Sandra Kranjčić, prof. Sonja Glavičić i ravnatelj Ivan Sazdevski. Što se tiče sportskih disciplina i tu su učenici Srednje škole Zvane Črnje, pokazali svoj neosporni talent. Jer, i muška ekipa (Mario Ban, Vedran Kovačević, Silvio Alberto Poropat, Duje Marić, Filip Komšić, Marko Stupin, Toni Šterbić, Luka Triska, Randy Žužić i Anteo Laković), kao i ona djevojačka u sastavu Valentina Cafolla, Iva Marinović, Korina Deliaga, Rita Rumboldt, Leonarda Ćorković, Nina Žufić, Anđela Hravtin, Luna Perković i Karla Sertić, osvajači(ce) su prvog, ekipnog mjesta na županijsko natjecanju u plivanju. A da ovi učenici nisu samo ko' ribe u vodi, dokaz je i prvo mjesto na županijskom natjecanju u odbojci, odnosno prvo mjesto na Državnom natjecanju u odbojci koji su školi, ali i sebi samima osigurali Marko Ilić, Domagoj, Matošević, Stjepan Mostahinić, Luka Jan Pamić, Anthony Poropat, Toni Šetić, Mario Lopandić, Roko Poropat, Fabian Giljaš, Maurizio Ivetić, Adrian Janjiš i Damjan Honović.

Vlasnica trećeg mjesta sa županijskog natjecanja iz povijesti je Tara Ister Šverko, druge pozicije Matteo Škrinjar s županijskog natjecanja iz engleskog jezika, te Ivan Radetić koji je isti plasman na županijskom postigao iz poznavanja njemačkog jezika. Prvoplasirana na županijskom natjecanju uz kemije bila je Matea Rabar, a isti plasman na natjecanju u organizaciji Udruge za promicanje multimedijalne nastave "English in action" u kategoriji "uvjerljivo govorenje" postigao je Matija Marić. Adi Tufek osvajač je prvog mjesta na županijskom i drugog mjesta na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika, odnosno trećeg mjesta s županijskog natjecanja u povijesti. Rita Rumboldt, vlasnica je trećeg mjesta s županijskog natjecanja iz latinskog jezika, odnosno prvog s županijskog i drugog mjesta  s državnog natjecanja iz engleskog jezika. Toni Šterbić, status najboljeg u poznavanju talijanskog jezika prvi je put pokazao na županijskom ,a potom i potvrdio na državnom natjecanju. Uz to, vlasnik je i trećeg mjesta s natjecanja u organizaciji Udruge za promicanje multimedijske nastave "English in action" u kategoriji "uvjerljivo govorenje". (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter