Prijem za stipendiste

Festival SPOSAnews14 najavila je organizatorica Marijana Dabo Percan uz Biljanu Pliško, predstavnicu pokrovitelja (M. MIJOŠEK)
Festival SPOSAnews14 najavila je organizatorica Marijana Dabo Percan uz Biljanu Pliško, predstavnicu pokrovitelja (M. MIJOŠEK)

- Veseli me da vas vidim u tako velikom broju, jer je to dokaz da naš grad ima jako mnogo uspješnih mladih učenika i studenata, koji studiraju u raznim gradovima naše države, a koliko vidim neki i van granica Hrvatske. Poznajem neke od vas koji studiraju u Sloveniji i Italiji. Svima želim da nakon završenih studija imate sreće i zaposlite se u struci, a najdraže bi mi bilo da se, ako ne svi, a ono barem većina vas vrati u naš Labin, grad iz kojeg ste nadam se samo privremeno otišli, rekao je gradonačelnik Valter Glavičić, koji je zajedno uz gradsku pročelnicu za financije, Mariju Kadoić Balaško, danas u Maloj gradskoj vijećnici, organizirao prijem za 49- tero, učenika i studenta koji su svojim uspješnim ocjenama i visokim prosjekom dodatno stimulirani u visini jedne ili dvije nagradne stipendije.

Kadoić Balaško, je također učenicima i studentima zaželjela sve najbolje, zahvalila im se na dobrim rezultatima koje postižu na raznim studijima, te izrazila zadovoljstvo i ponos, što prenose ime Labina u drugim sredinama, kao grada koji ulaže u mlade, a oni to na najbolji način vraćaju, uspjesima i znanjem, kojeg će jednog dana prenositi na druge. Studenti su se zahvalili na prijemu, i dodatnoj stipendiji, te se i oni poželjeli jednog dana opet vratiti u Labin. Dodatne stipendije iznose 550, 700, 750 i 1.500 kuna ovisno o prosjeku ocjene koju je učenik ili student postigao, na kraju školske ili studijske godine 2016/17. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter