Prijem za predstavnike islamske zajednice Sarajeva

Prijem za predstavnike islamske zajednice grada Sarajeva (M. MIJOŠEK)
Prijem za predstavnike islamske zajednice grada Sarajeva (M. MIJOŠEK)

U pulskoj Komunalnoj palači zamjenik istarskog župana Miodrag Čerina i gradonačelnik Pule Boris Miletić primili predstavnike Islamske zajednice grada Sarajeva koji u sklopu službenog posjeta ovih dana borave u Puli.

Gradonačelnik Miletić istaknuo je da su Pula i Sarajevo pobratimljeni gradovi, te da su u razgovoru s imamima istaknute vrijednosti koje Pula njeguje poput multikulturalnosti i suradnje.

Predsjednik Okružnog odbora Udruženja Ilmije Sarajevske regije Ešref ef. Alibegović ustvrdio je da u Puli borave u gotovo turističkom posjetu, na poziv Medžlisa islamske zajednice u Puli.

Suljo Čerimović, pomoćnik glavnog imama Medžlisa islamske zajednice Sarajevo, ustvrdio je da su oni u Sarajevu poznati po multietničnosti i da vrlo u nepostrednoj blizini imaju Begovu džamiju, katedralu, pravoslavnu crkvu i sinagogu.

- Poznati smo po suživotu i toleranciji i tu atmosferu nastojimo širiti. Upravo smo u Rijeci i Puli ovih dana svjedočili visokom stupnju tolerancije islama i to je jedno pozitivno iskustvo i, moram reći, iznenađenje, ustvrdio je Čerimović.

Upitan je li bilo razgovora o gradnji nove džamije u Puli, Čerimović je ponovio da su bili u turističkom posjetu, ne radnom, ali i ustvrdio da u Puli ima 5 tisuća pripadnika islamske zajednice i još toliko u ostatku Istre, te da svi oni zaslužuju reprezentativniji objekt i bolje uvjete za izražavanje svoje vjere. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter