Prijem za pazinske darivatelje krvi

Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić s jubilarnim darivateljima krvi (M. R.)
Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić s jubilarnim darivateljima krvi (M. R.)

Uoči 25. listopada, Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, pazinski gradonačelnik Renato Krulčić priredio je prijem za darivatelje  s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Pazin. Krulčić je ovom prigodom naglasio da darivatelji svojim činom spašavaju ljudske živote, stoga je zahvalio svima na darovanoj krvi, humanosti i plemenitosti, a jubilarnim darivateljima uručio prigodne poklone. Zahvalio je i Gradskom društvu Crvenog križa Pazin, kao humanitarnoj organizaciji koja vodi brigu o tamošnjim darivateljima, ali i što s ostalim društvima brine da u Istri zaliha krvi ima uvijek dovoljno.

U evidenciji pazinskoga Crvenog križa su 452 aktivna darivatelja krvi, od kojih je s područja Grada Pazina 378. Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Pazin Marijana Krbavac Žulić  čestitala je također dobrovoljnim davateljima krvi i rekla da je u 2015., prema naputku Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske, reorganizirana transfuzijska služba, pa je Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka postao regionalni centar za prikupljanje krvi i opskrbu zdravstvenih ustanova u Primorsko-goranskoj, Ličko-senjskoj i Istarskoj županiji. Od 1. listopada Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka preuzeo je prikupljanje krvi na terenskim akcijama darivanja krvi u Istarskoj županiji, a od 1. prosinca preuzet će prikupljanje krvi i u Općoj bolnici Pula.

Slavko Damijanić iz Žminja dobio je priznanje za sto darivanja. Za 75 darivanja nagrađeni su Marčelo Mogorović, Nardi Daus, Milovan Pahor i Oliver Zidarić, za 55 darivanja Marija Dagostin, za 50 darivanja Damir Drndić, Franko Ferenčić, Nevio  Krizmanić, Edi Aničić i Valter Cvitko, te za 35 darivanja Lučana Dušan i Jasna Vlahović. (M. R.)


Podijeli: Facebook Twiter