Prijem za nagrađene istarske turističke djelatnike

Nagrađeni istarski djelatnici
Nagrađeni istarski djelatnici

U povodu dodjele nagrada na nedavno održanim Danima hrvatskog turizma u Zadru, HGK Županijska komora Pula i Istarska županija organizirale su danas prijem za nagrađene iz Istarske županije. Domaćica prijema, predsjednica Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić tom je prigodom čestitala svim nagrađenima riječima da je Istra među najboljim svjetskim turističkim destinacijama, što je dokazano brojnim nagradama, a za dio su zaslužni upravo oni. Uz riječi da je Istra već postigla kvalitetan turistički proizvod, navela je da je cilj u budućnosti još više zaposlenih u turizmu, kvalitetniji smještaj, što kvalitetniji turistički djelatnici te turizam koji će trajati cijelu godinu.

Nagrađenima je čestitao i istarski župan Valter Flego, naglasivši da su nagrade rezultat sustavnog rada i truda te da se takvi rezultati ne mogu postići preko noći. Naveo je da se idući tjedan donosi osvježenje turističkog master plana, koji će odrediti u kojem će se smjeru kretati razvoj turizma u idućih pet godina te obećao da će javni sektor pokušati privatnome stvoriti što bolje preduvjete za razvoj.

- Istra ima briljantnu poziciju, izvrsne ljude, otvorile su se granice, to moramo znati iskoristiti da bismo postali cjelogodišnja turistička destinacije, naveo je Flego. Kazao je i da sve nagrađene veže jedna stvar, a to je da su svoje znanje ugradili u proizvod - ovoga puta turistički.

Na Danima hrvatskog turizma, nagradu "Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku", koju dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora i HRT, za najbolju malu marinu dobila je Marina Vrsar koju vodi Montraker d.o.o. Za kamp godine proglašen je Bi-Village (Industrial projects d.o.o. Fažana). On je nagradu osvojio i u kategoriji najboljih velikih kampova. Najboljom urbanom plažom na Jadranu proglašena je gradska plaža Vrsar.

Od nagrada koje dodjeljuje Hrvatska turistička zajednica, godišnju nagradu "Anton Štifanić" u kategoriji pojedinaca dobio je Tullio Fernetich, vlasnik i predsjednik Uprave Primizia d. o. o, iz Brtonigle. Nagrada "Djelatnik godine - čovjek ključ uspjeha u turizmu", koju dodjeljuje HTZ u kategoriji organizatora putovanja, otišla je u ruke Puljanke Sandre Gobin iz turističke agencije Uniline d.o.o. iz Pule.

Za djelatnika prodaje i marketinga u turizmu nagrađena je Vesna Korda iz Maistre d.d. iz Rovinja, a za turističkog animatora Marina Stražić iz Rivera Adria - kampa Lanterna iz Poreča, dok je najboljim vozačem proglašen Romano Brečević iz Istraturista Umag d.d. - hotela Sol Garden Istra.

Prvu nagradu u kategoriji djelatnika u zračnom prijevozu dobio je Puljanin Savo Glišić iz Zračne luke Pula d.o.o. On na pulskom aerodromu radi, kako je naveo, već 38 godina i prošao je više radnih mjesta, a trenutno radi u kontroli predaje prtljage.

Recimo i to da je nagrada "Doživi Hrvatsku - oznaka kvalitete u kulturnom turizmu", u kategoriji kulturnih ustanova otišla u ruke Eko-muzeja Batana iz Rovinja, dok je prestižnu nagradu EDEN (Europska destinacija izvrsnosti) dobila Stancija 1904, odnosno njena vlasnica Draženka Moll iz Svevinčenta.

Nagradu programa Ministarstva turizma "Promocija zanimanja 2013.", za jačanje konkurentnosti ljudskih potencijala u turizmu kroz podizanje kvalitete srednjeg strukovnog obrazovanja, dobila je Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića iz Poreča. (B. PETROVIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter