Prijem za mlade u Općini Medulin

Predstavljanje knjižice Lokalnog programa za mlade
Predstavljanje knjižice Lokalnog programa za mlade

Prijem načelnika općine Medulin Gorana Buića za mlade bio je prilika za prvo okupljanje na jednom mjestu članova udruga mladih Frašker iz Banjola i UM iz Medulina, Savjeta mladih, Odbora za mlade te klubova studenata iz Trsta i Rijeke.

Buić je naglasio da su mladi važan segment društva, da ih treba više uključiti, više slušati i zajedno s njima stvarati. Da je to i namjera, rečeno je, dokazuje Lokalni program djelovanja za mlade Općine Medulin, službeni dokument koji je usvojilo Općinsko vijeće, a koji je predstavljen na prijemu. U njemu se kroz osam područja, kao što su socijalna politika, obrazovanje ili zapošljavanje i poduzetništvo mladih, definiraju prioriteti koji bi se trebali ostvariti do 2020. godine. Spomenimo da je u top 10 projekata uključeno i osnivanje Centra za mlade pri Općini, osnivanje inkubatora za mlade poduzetnike i zadruge mladih, ali i gradnja 12 POS-ovih stanova.

- Lokalni program izrađen je u suradnji s mladima, za mlade, a ova knjižica sve nas obvezuje da ozbiljno shvatimo ono što smo zacrtali i da realiziramo sve što u njoj piše. Sretan sam što imamo puno kvalitetnih mladih ljudi, koji žele raditi, stvarati i doprinijeti razvoju općine. Mi smo otvoreni za suradnju, želimo raditi s vama, zaključio je načelnik. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter