Prijem za darivatelje krvi


U povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi u Komunalnoj palači gdje je upriličen svečani prijem za ovogodišnje jubilarne darivatelje krvi.

- Nisam sigurna da su građani još uvijek dovoljno svjesni koliko je nama važna darivana krv jer za nju nema, i ne vjerujem da će ikada biti, ikakvog umjetnog nadomjestka. Zato je jako važno da se građane educira o dobrovoljnom darivanju i da se poveća broj darivatelja, posebice kod nas koji smo dosta jaka turistička regija. Nismo za sada imali nikakvih problema sa zalihama krvi, mada je bilo u zadnje vrijeme nekoliko apela iz KBC-a Rijeka, ali to smo uvijek na vrijeme sa svojim stalnim darivateljima riješili, rekla je ravnateljica Društva Crvenog križa Pula Jasna Vekić.

Uz nju, dobrovoljnim su se darivateljima zahvalili i gradonačelnik Boris Miletić i predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Pula Lorena Lazarić Stefanović, koja je ujedno zahvalila i svim djelatnicima Odjela za transfuzijsku medicinu i gradskog Crvenog križa na njihovom predanom radu.

Pula ove godine ima 29 jubilarnih darivatelja krvi, među kojima su s 125 puta darovanom krvi Branko Mandić i Željko Peruško. Svim su darivateljima uručene medalje, priznanja i mali simbolični pokloni, dok je u večernjim satima upriličena i svečana večera. (P. S.)


Podijeli: Facebook Twiter