Prijem za boćare BK "Pazin" osvajače Kupa Hrvatske

Boćari BK Pazin s gradonačelnikom Renatom Krulčićem (M. RIMANIĆ)
Boćari BK Pazin s gradonačelnikom Renatom Krulčićem (M. RIMANIĆ)

Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić upriličio je prijem za igrače Boćarskog kluba Pazin koji su u Josipovcu osvojili Kup Hrvatske. Za ovaj još jedan veliki uspjeh pazinskog boćanja zaslužni su igrači i članovi uprave Valter Ivančić, Nini Stranić, Marino Krizmanić, Alen Guštin, Igor Vretenar, Zoran Gržinić, Robi Sergo, Jelisije Jovičić i Lucijan Ujčić.
Put do nove titule osvajača Kupa "Pazinci" su započeli pobjedom u četvrtfinalu, kada su pobijedili boćare zagrebačkog Ante Starčevića rezultatom 7:2 čime su praktično trasirali put kasnijem slavlju, jer su se ovom pobjedom riješili jedine prvoligaške prijetnje. U finalu su "Pazince" dočekali boćari "Kastva", osvajači Kupa Primorsko-goranske županije. U tom su susretu, u kojem su Pazinci preko Alena Guština i Igora Vretenara u disciplini bližanje i izbijanja u krug, te pobjedom Ninija Stranića u pojedinačnom klasičnom, osigurali naslov i prije zadnjeg ogleda parova. U tom su slavljeničkom raspoloženju Valter Ivančić i Marino Krizmanić prepustili partiju protivniku.
Ovo je drugi naslov pobjednika Kupa Hrvatske koji su osvojili pazinski prvoligaši nakon 2012. godine, kada su do istog pehara došli u svojoj premijernoj sezoni natjecanja nakon spajanja nekadašnje pazinske Usluge i Trio Buzeta. Ovo je ujedno i jubilarna, deseta titula pobjednika Kupa Hrvatske za neki istarski klub nakon što su se, uz dva naslova "Pazina", ovom titulom pet puta okitili boćari kluba "Trio Buzet", dva puta "Istre Poreč" i jednom boćari nekadašnjeg pazinskog "PPK Purisa".
Lucijan Ujčić, Predsjednik BK "Pazin" naglasio je kako je ovo važno natjecanje jer u njemu nitko nema pravo na pogrešku, koja automatski rezultira porazom i ispadanjem iz daljnjeg natjecanja. Stoga je ponosan što je BK "Pazin" uspješno prevladao svih sedam stepenica 
natjecanja, ali i što je ovu važnu titulu donio u Pazin, kolijevku modernog boćanja u Hrvatskoj. Stoga je još jednom svim svojim igračima čestitao na ovom velikom uspjehu. Čestitkama se pridružio i gradonačelnik Krulčić koji je pazinskim boćarima ujedno zahvalio na velikoj promociji grada Pazina i pazinskog sporta. (M. R.)
 
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter