Prijem umaškog gradonačelnika za Damira Zlatara Freya

Vili Bassanese i Damir Zlatar Frey s Nagradom hrvatskog glumišta
Vili Bassanese i Damir Zlatar Frey s Nagradom hrvatskog glumišta

Damir Zlatar Frey će ovu godinu zasigurno pamtiti po prestižnoj nagradi Hrvatskog glumišta za najbolje godišnje umjetničko ostvarenje, odnosno najbolju kazališnu scenografiju za predstavu ''Vampirska kronika Jure Grando'' iz produkcije Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula. Tom je prilikom gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese pozvao na svečani prijem umaškog umjetnika, kazališnog redatelja i utemeljitelja Međunarodnog festivala komornog teatra ''Zlatni lav'' Damira Zlatara Freyja i njegovog umjetničkog menadžera Marka Ferenija Freyja. Čestitao je 
umjetniku na dobivenoj nagradi, istaknuvši kako ona predstavlja i veliki ponos za Grad Umag, te za sve sugrađane koji već godinama vjeruju u njegov talent i s oduševljenjem prate njegova postignuća. Također, zahvalio mu je i na dugogodišnjoj organizaciji jednog od najpoznatijih festivala komornog teatra u regiji.
 
Damir Zlatar Frey je dramski i operni redatelj, koreograf, dramski pisac, kostimograf i scenograf, utemeljitelj koreodrame. Njegova umjetnička uprizorenja tekstova autora kao što su Slavko Grum, Ivan Cankar, Oscar Wilde, Slavenka Drakulić, Ugo Betti i drugi, odlikuju se osebujnim karakterom koji mu je priskrbio niz značajnih priznanja. (T. GRGIĆ)
 
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter