Prijem u Rovinju za bracu Miškovic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bracu Miškovic, 21-godišnjeg Borisa i 19-godišnjeg Bojana, koji su se na posljednjem Svjetskom prvenstvu u kickboxingu, održanom nedavno u austrijskom Villachu, okitili zlatnom i broncanom medaljom u petak je primio gradonacelnik Giovanni Sponza.

Boris je postao svjetski prvak u kategoriji light-contact do 94 kilograma i ujedno je prvi Rovinjac kojemu je to pošlo za rukom. Najbolji rezultat u rovinjskom sportu dosad je postigao Alen Bilic koji je 2001. na Svjetskom prvenstvu u udicarenju održanom u Podgorici osvojio srebro. Bojan je, takoder u kategoriji light-contact, ali do 84 kg, na istom prvenstvu osvojio broncu.

Gradonacelnik je primio i njihovog oca Peru Miškovica, koji ove uspješne sportaše trenira od malih nogu, a ujedno je i osnivac rovinjskog kickboxing kluba Budokai i kluba Lav u Balama. Sponza je cestitao braci Miškovic na postignutim rezultatima te im urucio "Istarsku enciklopediju". Prvaku Borisu je pripao i cek na osam tisuca kuna, a za broncu je Bojan dobio pet tisuca kuna.

Za Hrvatsku su se reprezentaciju u Austriji borila 33 natjecatelja, a, osim oca, za uspjehe su zaslužni i treneri Pero Tadic, bivši selektor hrvatske boksacke reprezentacije, te Dorijan Calic, glavni trener boksackog kluba Pula.

Još uvijek pod dojmom uspjeha, braca Miškovic su naglasila da je to tek pocetak osvajanja ovakvih odlicja. Proteklog su vikenda gostovali u Italiji, u Bergamu, na jednom od najznacajnijih europskih natjecanja u ovom sportu. Boris je u kategoriji semi-contact osvojio drugo mjesto, dok se zbog ozljede Bojan nije natjecao. Za dva tjedna putuju na Svjetsko prvenstvo u Lignano gdje ce se natjecati u kategoriji semi-contact, a i tu ocekuju finale.

Da do rezultata nisu došli preko noci, govori i cinjenica da je Boris poceo trenirati sa šest godina, a Bojan s cetiri. Treniraju svakodnevno, a jedini dan za odmor je nedjelja.

Prijem kod gradonacelnika bio je i za mladog Tiziana Šurana, koji je kao clan juniorske reprezentacije Hrvatske u streljaštvu osvojio drugo mjesto na Juniorskom europskom prvenstvu. Nagradu od tri tisuce kuna te plaketu za njega i njegovog trenera Gorana Martinovica preuzeo je predsjednik streljackog kluba Rovinj, Drago Pulic.


Podijeli: Facebook Twiter