Prijem u povodu Dana civilne zaštite

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Komunalnoj je palaci tradicionalno je obilježen Medunarodni dan civilne zaštite. Domacini su bili pulski dogradonacelnici Vera Radolovic i Fabrizio Radin, a medu mnogobrojnim gostima bili su župan Ivan Jakovcic, zamjenik nacelnika Stožera zaštite i spašavanja Dino Kozlevac, zapovjednik Stožera Denis Stipanov te mnogi predstavnici službi zaštite i spašavanja Istre te uvaženi gosti iz Italije i Slovenije.

- Hvala svima na predanom radu. Ocito je da sustav dobro funkcionira, a dokazuje to nedavna akcija tijekom sibirske ciklone. Da smo reagirali na vrijeme potvrdili su i naši sugradani, rekao je Radin napominjuci da je svojevrstan vrhunac brige u kriznim situacijama bio ustroj prihvatilišta za beskucnike koje ce i nadalje funkcionirati ali na drugoj adresi. Dobru koordinaciju svih u sustavu civilne zaštite pohvalio je i Jakovcic.



- Nadam se da cemo i dalje pružati sigurnost tim više jer je sigurnost odraz kvalitete života u regiji. Istra je zahvaljujuci vama sigurna, porucio je svim ukljucenima u sustav civilne zaštite Jakovcic te istaknuo važnost medunarodne suradnje.

Napomenuo je da mu je želja da se dobra suradnja sa susjedima nastavi buduci da prirodne nepogode ne poznaju državne granice te da je suradnja, posebnu u pogranicnoj zoni funkcionira. Jakovcic je zatim rekao da se nada dobroj sezoni jer i turizam treba sigurnost jer ako nema sigurnosti, nema ni turizma.


Podijeli: Facebook Twiter