Prijem u povodu dana 119. brigade

(Snimio Neven LAZAREVIĆ)
(Snimio Neven LAZAREVIĆ)

Dušan Bulešić, Marijan Vinković, Bajro Draginović, Damir Meaški, Tomislav Brstilo, Slavko Cindrić i Nenad Kalčić istarski su branitelji 119. brigade HV-a koji su svoje živote izgubili početkom 90-ih godina u Domovinskom ratu. Mnogo je istarskih boraca ranjeno na ličkom ratištu gdje je 119. brigada bila stacionirana. 119. brigada je osnovana 7. rujna 1991. godine i otad je sudjelovala u svim bitnim vojno redarstvenim akcijama HV-a do 1995. godine. Kroz brigadu je prošlo oko 6,5 tisuća vojnika. Danas se dio tih istarskih boraca okuplja u Klubu 119. brigade u Puli.

Danas su tim povodom istarski župan Valter Flego, pročelnik njegova kabineta Duško Kišberi i pulski dogradonačelnik Fabrizio Radin primili delegaciju kluba 119. brigade.

- Naša, istarska 119. brigada HV-a je brigada bez mrlje i to nas čini ponosnim. Drago nam je što i nakon rata ste aktivni u vašem klubu kojeg će Županija, a vjerujem i svi gradovi i općine u Istri i dalje pomagati, rekao je između ostalog župan Flego. O ratnom putu, povijesti i programu sutrašnjeg obilježavanja Dana brigade župana su upoznali bivši zapovjednici. (C. B. G. )


Podijeli: Facebook Twiter