Prijem Mikele Ristoski u vijećnici Općine Medulin

(P. LUKEŽ)
(P. LUKEŽ)

Mikela Ristoski, atletičarka atletskog kluba "Medulin" iz Medulina, nedavno je ostvarila zapažene rezultate u atletici za osobe s intelektualnim teškoćama. Tim je povodom za nju upriličen prijem u vijećnici Općine Medulin. Ova atletičarka iz Medulina stekla je titulu europske prvakinje u skoku u dalj, nakon što je s preskočenih 5,44 metra pobijedila na IPC Europskom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom u velškom Swanseaju.

Prije toga, tijekom ove godine dobila je tri medalje; prvo je zlato osvojila na 60 metara na dvoranskom SP-u, slijedilo je zlato u troskoku s novim svjetskim rekordom 11,70 metara, te srebro u utrci na sto metara na INAS Europskom prvenstvu osoba s intelektualnim teškoćama. Uz svjetski rekord, Mikela je svugdje obarala i svoje osobne rekorde.

Podrška za nove rekorde

Prijemu u Općini prisustvovali su zamjenik medulinskog načelnika Damir Demarin, predsjednik Sportske zajednice općine Medulin Davor Peruško, te Mikelin trener Danial Temim. Demarin je čestitao Mikeli i njenom treneru na izvrsnom uspjehu te joj zaželio odlične rezultate na budućim paraolimpijskim igrama.

- Ovi rezultati obavezuju Općinu da ostvari svoj plan o realizaciji strategije razvoja sporta i da se izgrade objekti koji su nužni i ostalim sportašima za normalno djelovanje i treniranje. Nažalost, perspektive u donošenju proračuna nisu sjajne jer se proračunski prihodi smanjuju iz godine u godinu, pa ne rastu ni izdvajanja za sport. Rješenje bi trebalo naći u javno-privatnom partnerstvu, rekao je Demarin.

Spomenuo je pritom lokalni Arenaturist, dodavši da Općina očekuje da se ta tvrtka aktivno uključi u razvoj infrastrukture za potrebe sporta, što je i u njihovom interesu, s ciljem razvoja sportskog turizma. Zaključio je kako je cilj općinske vlasti riješiti kompletnu infrastrukturu za sport kroz projekt Medulin aktiv tijekom narednih deset godina, čime bi uz ostalo dobili i bazen te nogometni stadion.

Gradnja atletskog stadiona

Peruško je rekao kako Savez, ali i Općina, ne mogu adekvatno sudjelovati u Mikelinom radu i rezultatima, budući da Medulin nema atletski teren pa ona mora trenirati na stazi u Puli. Naglasio je da očekuje da će Savez u suradnji s Općinom Medulin uspjeti realizirati zacrtanu strategiju razvoja sporta i time uzvratiti za zasluge Mikeli, ali i ostalim sportašima kojima općina obiluje, a koji nemaju svi mjesto gdje mogu kvalitetno trenirati.

- Gradnja atletskog stadiona u ovom trenutku bila bi prevelika investicija, a rebalansom proračuna s dobivenih 1,3 milijuna kuna između ostalog se održavaju i sportske dvorane u Medulinu i Banjolama, ističe Peruško i zaključuje kako svi mogu biti zadovoljni ako se dodijeljeni iznos još i ne smanji.

Na kraju se Mikela, primivši buket i simbolične poklone od Demarina, zahvalila posebice Općini Medulin na dosadašnjoj potpori te svom treneru, dodavši kako će  još intenzivnije trenirati kako bi klubu i Medulinu donijela što bolje rezultate. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter