Prijedlog liste prvenstva za upis u vrtice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Privremena lista reda prvenstva jedinstvenih upisa u djecje vrtice na podrucju Pule od cetvrtka je dostupna na službenim stranicama Grada. Prigovori na nju primaju se, u pismenom obliku, pet dana (pocevši od petka) pa bi konacna lista trebala biti poznata iduceg petka.

Elena Puh Belci, pomocnica procelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti, rekla je da se prigovori roditelja primaju u gradskoj pisarnici na adresi Stara tržnica 7. Napomenula je da je ove godine otvoreno još jedno novo upisno mjesto, ono u vrticu Dobrilici, što je smanjilo gužve.

Puh Belci rekla je da je na upise pristiglo 618 zahtjeva, 75 manje nego lani, pravilniku o upisu udovoljava njih 500, dok su 442 djeteta imala minimalnih deset bodova, koliko je bilo potrebno za upis. Slobodnih mjesta u vrticima je 487, što znaci da ce svi mališani biti upisani, redom kako su rangirani.

- Od zahtjeva koje smo morali odbiti, 11 nije imalo potpunu dokumentaciju, u 41 slucaju dijete ili roditelji nisu imali prebivalište na podrucju Pule, dok u 66 slucajeva djeca nisu imala navršenih godinu dana na dan 1. rujna, navela je Puh Belci.

Procelnik Erik Lukšic naglasio je da je na stranicama Grada tek prijedlog liste prvenstva za jaslice i vrtice (radi lakšeg snalaženja, po rangu i abecedi) i da su u njoj iskazane želje roditelja što se tice upisa u pojedini vrtic, a koji ce tocno vrtic mališani pohadati, znat ce se kada lista bude konacna. Prednost u popunjavanju vrtica imat ce mališani koji imaju više bodova, a ukoliko je broj bodova isti, prednost ima onaj koji je stariji. (B. PETROVIC)


Podijeli: Facebook Twiter