Prijeđite na jazz, svidjet će vam se!

Mladu zagrebačku jazz nadu Melitu Lovričević pratila su tri jazz mušketira
Mladu zagrebačku jazz nadu Melitu Lovričević pratila su tri jazz mušketira

Ovogodišnji 10. Last Minute Open Jazz Festival u Balama preksinoć je nastavljen nastupom Melite Lovričević Ensemblea i grupe Veja. Tako je treću večer festivala na popunjenom trgu Bembo otvorila mlada zagrebačka jazz nada Melita Lovričević koja je praćena trojicom kvalitetnih glazbenika pokazala zavidne vokalne kvalitete i senzibilitet za različite vrste jazza što je prepoznala i publika nagradivši svaku izvedbu aplauzom.

Lovričević i njena tri mušketira izvode razne stilove unutar jazza, od modernog i smooth jazza do klezmera i gypsy swinga. Pjesme koje izvode između ostalog govore o sreći i potrazi za domom, a Lovričević je više puta tijekom večeri rekla da se ovdje osjeća kao doma. Jednu skladbu posvetila je i "svim malim curicama i dečkima" poručivši im "Prijeđite na jazz, svidjet će vam se!"

Trgom je uglavnom dominirala komorna, intimna atmosfera, idealna za one koji preferiraju udubiti se u ambijentalne glazbene nijanse jazza koji je sam po sebi prilično široko i kompleksno područje.

Novi trio Melita Lovričević čine kontrabasist Goran Rukavina, klavijaturist Petar Ćulibrk i bubnjar Enos Kugler koji su također preksinoć dobili puno prostora da se pokažu.

Ambijent trga Bembo tako se pokazao idealnim za jedan ovakav nastup, nakon kojeg su zasvirali dečki iz grupe Veja, trenutno, vjerojatno najpoznatijeg istarskog sastava koji je svoje ime etablirao zadnjih godina, potvrdivši kvalitetu i svestranost. Tu svestranost dokazao je i nastup u Balama jer koliko god da su Veja etno oni su i više od toga. (Mladen RADIĆ, snimio Neven LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter