Prije sezone kupanja srušit će se zid na Ferijalnom

Kameni zid dugo godina odvaja Ferijalni od Mornara  (Dejan ŠTIFANIĆ)
Kameni zid dugo godina odvaja Ferijalni od Mornara (Dejan ŠTIFANIĆ)

Gradonačelnik Pule Boris Miletić u aktima koje je usvojio tijekom ožujka, nalazi se i izmjena odluke o donošenju plana upravljanja pomorskim dobrom na području grada Pule za 2017. godinu. Između ostalih izmjena, navodi se i "rušenje i obrada ogradnog zida na plaži Ferijalni savez". Upitali smo stoga nadležne o kakvom se zahvatu radi i tko ga planira.

Djelatnosti na pomorskom dobru

- Riječ je o rušenju i obradi ogradnog zida na Ferijalnom savezu da bi građani grada Pule i svi ostali posjetitelji imali nesmetan pristup cijeloj uvali. Rušenje i obrada ogradnog zida planira se izvršiti prije početka sezone kupanja, kratko i jasno odgovorili su nam nadležni iz Grada Pule.

Inače, u istom planu za Uvalu Valsaline određene su ljetne aktivnosti pa je tako odlučeno da tu smije biti dio za obuku plivanja i za vaterpolo, potom dio za ugostiteljstvo, za kulturne manifestacije, iznajmljivanje pedalina, ležaljka i suncobrana, planirana je i lokacija aqua parka, mjesto za iznajmljivanje daske za jedrenje, sandoline, SUP i kajake.

Inače, propisano je da se godišnji plan upravljanja pomorskim dobrom donosi za svaku godinu i dostavlja nadležnom tijelu samouprave u županiji. Navedeni godišnji plan obvezno mora sadržavati plan redovnog upravljanja pomorskim dobrom, sredstva za redovno upravljanje te popis djelatnosti na pomorskom dobru koje se mogu obavljati na području grada ili općine koja ga donosi i mikrolokacije za obavljanje tih djelatnosti. Gradonačelnik Pule tu je odluku donio još 7. veljače 2017. godine, ali je bilo nužno, kažu u obrazloženju, ići u ove izmjene pojedinačnih odluka s obzirom na iskazani interes da se predvide dodatni sadržaji na pojedinim lokacijama.

Ski-lift i dalje u planu

Od ostalih lokacija na pomorskom dobru valja izdvojiti da je za uvalu Valovine i dalje planiran ski-lift iako je posve neizvjesno tko će ga i kada realizirati.

Za lučicu Štinjan određene su lokacije za ugostiteljstvo, kulturne manifestacije, trgovinu, odnosno štand i aqua park. Za Puntiželu - Hidrobazu planirane su lokacije za pedaline, brodice, daske za jedrenje, sandoline, ležaljke i suncobrane, šator za masažu, ležaljke i suncobrane, kulturne manifestacije i ugostiteljstvo. Za kupalište Stoja planirana je obuka plivanja, na kupalištu Valkane planirane su lokacije za obuku plivanja, odbojku na pijesku, ugostiteljstvo, kulturne manifestacije i aqua park, a za Gortanovu uvalu šator za masažu, ležaljke i suncobrane, pedaline, brodice te slikanje-fotografiranje. Saccorgiana, između ostalog, ima novu lokaciju za mali nogomet, a Punta Verudela za podmornicu i yogu. (S. Z. TERLEVIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter