Prije napada Izrael ce dati priliku sankcijama prema Iranu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izrael ce pružiti priliku sankcijama prema Iranu da djeluju i nece napasti njegova nuklearna postrojenja narednih dana ili tjedana, rekao je premijer Benjamin Netanyahu u cetvrtak nakon što se vratio s razgovora u Washingtonu.

- Nemam štopericu u ruci. To nije stvar dana ili tjedana, ali takoder nije niti stvar godina. To svatko razumije, rekao je Netanyahu komercijalnom Channel 10 u objavljenom dijelu snimljenog intervjua.

Netanyahu je nagovijestio da bi Izrael mogao pribjeci sili ako Teheran, koji nijece opravdanost sumnji da u tajnosti nastoji razvirti atomsku bombu, nastavi prkositit diplomatskom pritisku da zauzda svoj nuklearni program.

- Bili bismo sretni ako bi se ova stvar riješila miroljubivo, ako Iran odluci prekinuti svoj nuklearni program. Prekinuti ga, demontirati svoje postrojenje u Qomu i prekinuti obogacivanje urana. Bit cu najsretniji, mislim da ce svi izraelski stanovnici biti takoder sretni, rekao je.

Netanyahu je uvjerevao americkog predsjendika Baracka Obamu na razgovorima u Washingtonu u ponedjeljak da Izrael nije donio nikakvu odluku o napadu na iranska nuklearna postrojenja, rekli su izvori bliski razgovorima. No nije ni dao znakove za uzmicanja od mogucnosti vojnih udara.


Podijeli: Facebook Twiter