Prijavu podnio samo jedan kandidat, nije bila prikupljena potrebna dokumentacija

Josip Šimunić (R. GORŠIĆ/CROPIX)
Josip Šimunić (R. GORŠIĆ/CROPIX)

Premda je oglas za imenovanje predsjednika Općinskog suda u Puli objavljen u Narodnim novinama 26. rujna 2016, to mjesto još je upražnjeno, a za obavljanje poslova sudske uprave ministar pravosuđa ovlastio je 2. siječnja 2017. Mirnu Mačešić Biscuoli, sutkinju Općinskog suda u Puli.

Od Državnog sudbenog vijeća pokušali smo doznati zašto pulski Općinski sud još uvijek nema predsjednicu ili predsjednika te nam je odgovoreno da su u oglasu kandidati koji ispunjavaju uvjet za imenovanje na dužnost predsjednika suda, pozvani da u roku od 15 dana od objave oglasa u Narodnim novinama Državnom sudbenom vijeću podnesu prijavu na oglas.

- Prijavu je, navode iz DSV-a, podnio jedan kandidat. Državno sudbeno vijeće nije imenovalo predsjednika Općinskog suda u Puli jer do 1. siječnja 2017, do kada je tadašnja predsjednica Općinskog suda u Puli (Sonja Bulić op.n.) obavljala dužnost predsjednice tog suda, nije bila prikupljena sva potrebna dokumentacija za imenovanje predsjednika suda. S obzirom na navedeno, ministar pravosuđa je, temeljem Zakona o sudovima ovlastio Mirnu Mačešić - Biscuoli da za vrijeme koje ne može biti dulje od jedne godine, obavlja poslove sudske uprave, dok predsjednik suda ne bude imenovan, odgovorili su na naš upit iz DSV-a.

Sonja Bulić je predsjednicom Općinskog suda u Puli bila imenovana u prosincu 2012. godine. Pored nje te se godine na natječaj za predsjednika javilo još troje sudaca Općinskog suda u Puli i to dotadašnja predsjednica Mirjana Sinčić Kocijančić te Pavle Peršić i Vera Glasnović Gjoni. I dok su Mirjana Sinčić Kocijančić, Vera Glasnović Gjoni i Sonja Bulić još uvijek sutkinje Općinskog suda u Puli, Pavle Peršić prošle je godine otišao u odvjetničke vode. (M. KOŠTA)



Podijeli: Facebook Twiter