Prijavljeno 17 navijača Istre 1961 i Hajduka

S utakmice, ilustracija (M. ANGELINI)
S utakmice, ilustracija (M. ANGELINI)

Na stadionu ''Aldo Drosina'' u Puli jučer s početkom u 19 sati odigrana  je nogometna utakmica između Istre 1961 i Hajduka koju je pratilo oko šest tisuća posjetitelja, a neposredno prije, za vrijeme i nakon nogometne utakmice u gradu nisu zabilježena protupravna ponašanja pripadnika navijačkih skupina. No,  zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, policijski službenici postupali su prema 16 osoba.

Petorica navijača preventivno su zadržana zbog pokušaja ulaska na stadion u alkoholiziranom stanju, i to 44-godišnjak s područja Splita, 34-godišnjak s područja Barilovića, 32-godišnjak iz Makarske, 19-godišnjak iz Požege i maloljetnik s područja Šibenika.

Devetorica navijača uhićena su i privedena zbog pozivanja i poticanja na nasilje, vrijeđanja te pokušaja ulaska u natjecateljski prostor, i to: 40-godišnjak, 31-godišnjak, 29-godišnjak, 28-godišnjak, 27-godišnjak, dvojica 26-godišnjaka, 25-godišnjak i 22-godišnjak, svi iz Pule.

Jedan maloljetnik s područja Splita priveden je zbog pokušaja maskiranja, dok je drugi maloljetnik, također s područja Splita, priveden zbog nošenja predmeta s tekstom kojim se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje.

Osim navedenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, policijski službenici utvrdili su i jedan prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te su zbog omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika priveli 26-godišnjaka iz Medulina. Protiv svih osoba podnose se optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter