Prijavljeni zbog trgovine 15-godišnjakinjom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Protiv dvojice hrvatskih državljana vukovarsko-srijemska Policijska uprava podnijela je kaznenu prijavu zbog trgovanja ljudima, a protiv treće osobe - 21-godišnjaka zbog spolne zloporabe djeteta mlađeg od 15 godina, doznaje se danas od te Policijske uprave, koja je izvijestila o završetku istrage vezane uz prodaju 15-godišnje makedonske djevojčice i njezin prisilni izvanbračni život.

U ožujku 2013. ju je 53-godišnja državljanka Makedonije za nekoliko tisuća eura prodala 45-godišnjaku i 44-godišnjaku, državljanima Republike Hrvatske, koji su je prisilili na brak s 21-godišnjim državljaninom Republike Hrvatske.

O cijelom slučaju obaviješten je Centar za socijalnu skrb čiji su djelatnici preuzeli skrbništvo nad maloljetnom makedonskom državljankom, navodi policija.

Po riječima glasnogovornika vukovarsko-srijemske Policijske uprave Domagoja Džigumovića, protiv 45-godišnjaka i 44-godišnjaka policija je podnijela kaznenu prijavu zbog trgovanja ljudima, a protiv 21-godišnjaka kaznenu prijavu zbog spolne zloporabe djeteta mlađeg od 15 godina. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter