Prijavljeni zbog napada na suca

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Labinska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su 10 hrvatskih državljana i jedna pravna osoba počinili prekršaj iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, dok se jednu osobu sumnjiči da je počinila prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Naime, 11. listopada oko 17.50 sati, nakon završene nogometne utakmice u naselju Viškovići, skupina od dvadesetak osoba je dočekala 37-godišnjeg suca i igrače prilikom izlaska s nogometnog igrališta te je nekoliko osoba vrijeđalo suca, a neki od njih su i fizički nasrnuli na njega. Utvrđeno je da su 55-godišnjak, 45-godišnjak, 30-godišnjak i 24-godišnjak počinili time prekršaj iz  Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, a da je 23-godišnjak počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Vezano za ozljeđivanje 37-godišnjaka, utvrđeno je da mu je tjelesne ozljede nanio 30-godišnjak, u svezi čega će se podnijeti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Osim toga, istraživanjem je utvrđena i odgovornost organizatora, odnosno pravne osobe iz Raše te petorice muškaraca, 68-godišnjaka, dvojice 52-godišnjaka, 50-godišnjaka i 25-godišnjaka te se i protiv njih podnosi optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter