Prijavljen zbog više kaznenih djela

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta PU istarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju, zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja isprava.

Muškarca se sumnjiči da je kao predsjednik pravne osobe iz Pule, 17. rujna 2012. godine,  u namjeri da zadrži više tisuća kuna, koje je pravna osoba trebala vratiti u proračun jer nisu namjenski iskorišteni za održavanje redovnih sjednica, sam napisao zapisnike s nekoliko sjednica te vlastoručno potpisao članove pravne osobe i ovjerio zapisnike pečatom. Nadalje je krivotvorio odluku o rebalansu financijskog plana pravne osobe te je tako sačinjenu dokumentaciju dostavio odgovornom tijelu Istarske županije, a time je pravna osoba nepripadno zadržala više tisuća kuna.

Također ga se sumnjiči da je u 2012. i 2013. godini, krivotvorio dokumentaciju kako bi na račun pravne osobe naplatio privatne račune svog mobilnog i fiksnog telefona, čime je pravnu osobu oštetio za više tisuća kuna.

O svemu utvrđenom, policijski službenici dostavili su izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter