Prijavite se na filmsku radionicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska filmska tvornica i Pula Film Festival pozivaju sve zainteresirane da se prijave na sedmu radionicu izrade filma. Radionica se odvija u sklopu popratnih programa Festivala igranog filma u Puli. Rok za prijavu sudjelovanja je 8. lipnja, a s radom ce se poceti 10. lipnja.

Partneri radionice su Hrvatski filmski savez i Medvid produkcija d.o.o. Pod strucnim vodstvom Marka Zdravkovica Kunca i suradnika, vec sedmu godinu zaredom radionica omogucava desetorici polaznika da steknu znanja iz svih faza stvaranja filma te realiziraju svoj kratkometražni uradak.

Ovogodišnja radionica sastoji se od dva dijela: izrade scenarija, redateljskog koncepta i plana snimanja te izrade filma, što ukljucuje snimanje, montažu te postprodukciju slike i zvuka.

Prvi dio radionice održat ce se od 10. do 16. lipnja pod vodstvom redatelja Nebojše Slijepcevica s ciljem da se od pristiglih ideja scenaristicki, redateljski i produkcijski zaokruže buduci filmovi. Drugi dio radionice koji se odnosi na izradu i postprodukciju filma održat ce se od 26. lipnja do 15. srpnja i vodit ce ga strucni tim koji cine snimatelj Kristijan Burlovic, izvršna producentica snimanja Ela Poljarevic, montažer Ivan Štifanic i gost-predavac montažer Ivor Ivezic.

Kako bi svi zainteresirani imali priliku saznati više o radu i rezultatima radionice, 3. lipnja s pocetkom u 20 sati u maloj dvorani kina Valli održat ce se predstavljanje radionice. Bit ce prikazani razliciti tipovi filmova koji su proizašli iz šestogodišnjeg rada. Zatim ce voditelji radionice detaljno predstaviti koncept rada, program te odgovarati na pitanja zainteresiranih.

Prijavnica je dostupna na stranicama www.pulafilmfestival.hr i www.kinovalli.net. Popunjenu je treba poslati do 8. lipnja na adresu [email protected]. Kotizacija za sudjelovanje u radionici iznosi 300 kuna. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter