Prijavio prijevaru zbog neplaćenog duga HT-u


Medulinac (51) prijavio je policiji prijevaru od nekoliko tisuća kuna na račun sklopljenog ugovora sa Hrvatskim Telekomom. Naime, Medulincu je na kućnu adresu dobio ovrhu zbog neplaćenog duga prema teleoperateru.

Njemu su 21. siječnja prošle godine prišle dvije muške osobe u Flanatičkoj ulici u Puli i zamolile ga da s njima otiđe u poslovnicu Hrvatskog telekoma i sklopi na svoje ime pretplatnički ugovor za digitalnu televiziju, ali da će dvojac prebaciti pretplatu na svoju adresu te Medulinac neće trebati ništa plaćati. No, dvojac očito nije plaćao račune te je ovrha stigla Medulincu na kućnu adresu, koji je sve prijavio policiji jer smatra da je prevaren.

Policijska uprava istarska upozorava građane da ne pristaju na bilo kakve nerealne prijedloge osoba, koje od njih traže da osobno sklapaju pretplatničke ugovore, uz obećanje da će za to dobiti novčanu naknadu, a kasnije neće biti u obvezi plaćati mjesečne račune. Naime, kao potpisnici ugovora sami će biti odgovorni za ispunjavanje ugovorenih obveza.

Upozoravaju se građani da vode računa o zaštiti svojih osobnih podataka, poglavito onih koji su inače nedostupni drugim osobama, a mogu poslužiti za sklapanje bilo kakvih ugovornih odnosa. Posebnu pažnju je potrebno obratiti na davanje ili ostavljanje osobnih dokumenata ili njihovih preslika bez nadzora, na mjestima koja omogućuju pristup drugim osobama te njihovu neovlaštenu uporabu. U slučaju da je netko oštećen kaznenim djelom ili posumnja u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je odmah obavijestiti policiju na broj 192. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter