Prijave zbog tucnjave u Dugoj Uvali

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Optužni prijedlog protiv petero radnika splitske tvrtke Fio&D te protiv trojice djelatnika zagrebacke Industrogradnje epilog je masovne tucnjave 20-ak radnika iz tih tvrtki, koja se dogodila u ponedjeljak kraj hotela Croatie u Dugoj uvali.

Prema rijecima glasnogovornice PU istarske Nataše Rogic, radnici su prijavljeni zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno galame i fizickog sukoba u kojem je lakše ozlijeden 23-godišnji djelatnik Industrogradnje.

Na pitanje zašto policija nije reagirala u jeku tucnjave i zašto djelatnicima Industrogradnje nije zabranjen ulaz u kompleks kada za to postoji sudsko rješenje, nismo dobili odgovor ni danas kao ni na dan tucnjave.



Sukob medu radnicima je izbio zbog najnovijeg u nizu pokušaja Industrogradnje da sruši pješacki most koji povezuje hotel i depadansu, a koji je, prema njihovim tvrdnjama ali i rješenju Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uredenja i graditeljstva, bespravno sagraden.

Rušenje je pocelo protekle srijede kada je demontirana nadstrešnica mosta što je potaknulo spor sa splitskom tvrtkom Fio&D, inace najmoprimcem hotelskog kompleksa, koja tvrdi da to predstavlja pljacku njihove imovine i pokušaj da se našteti poslovanju tvrtke uoci turisticke sezone.

I dok u hotelskom kompleksu svakojake bitke izmedu dviju tvrtki ne jenjavaju, ono malo turista koji su odsjeli u hotelu zasigurno ce s odmora u Dugoj uvali ponijeti upecatljive dojmove.


Podijeli: Facebook Twiter