Prijave za trail utrku i na sam dan utrke u Krnici

Detalj s prošlogodišnjeg starta u Krnici (D. ŠTIFANIĆ)
Detalj s prošlogodišnjeg starta u Krnici (D. ŠTIFANIĆ)

S dolaskom ljepših dana polako se bude i oni trkači koji su spavali zimski san i preskočili zimske utrke. Tako će već ove subote dobiti priliku pokazati vraćaju li se polako u formu. Naime, u Krnici će se održati drugo izdanje trail utrke, koje polako, ali vrlo uspješno nadopunjuju outdoor natjecanja. Organizator je, kao i lani, Sportsko-rekreativne udruge "Infinitus" iz koje ističu da će trail utrka startati i završiti u Krnici, a staze vode po lijepim stazama općine Marčana.

"Tijekom ranijih manifestacija, realiziranih trekking utrka, upoznali smo područje općine Marčana te odlučili složiti stazu za trčanje. Uredili smo opet dvije trase u dužinama od 8 i 14 kilometara. Utrka starta, dakle, ove subote, 18. ožujka, u 11 sati. Prijave su otvorene i na sam dan utrke do 30 minuta prije starta pa svi koji se odluče u zadnji čas, mogu doći u Krnicu, prijaviti se i sudjelovati u utrci", ističu organizatori.

Valja podsjetiti da je lani, unatoč naznakama lošeg vremena, ovu utrku istrčalo 60-ak entuzijasta. Dio ih se okušao na onoj dužoj i zahtjevnijoj stazi od 14 kilometara koja je išla sve do Mutvorana, Peruški i Laništa, a dio na kraćoj 8-kilometarskoj stazi koja je kružno vodila do Mutvorana, Cokuni i oko stancije Kumparička i natrag do cilja u Krnici. Za ovaj vikend vremenska prognoza daje idealne uvjete pa nema razloga za nedolazak!

Inače, trail utrke pripadaju grani atletskih kros utrka, a karakterizira ih trčanje označenim stazama po neravnom terenu. Sve potrebne informacije dostupne su i na web stranicama udruge (infinitus.hr) te putem kontakt podataka. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter