Prijave za sudjelovanje u Svjetskom danu glazbe

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Hrvatska glazbena unija Pula poziva glazbenike da se prijave za nastup na ovogodišnjoj manifestaciji Svjetskog dana glazbe koji će se održati u nedjelju 21. lipnja u nekoliko hrvatskih gradova, među kojima je i Pula.

Pozivaju se glazbenici svih glazbenih pravaca da besplatnom svirkom uveličaju ovaj dan koji se tradicionalno slavi u više od 400 svjetskih gradova. U suradnji s Gradom Pula HGU je osigurao atraktivne lokacije za nastupe koje će se protezati kroz centar grada, krenuvši od Tržnice, preko Trga Portarata, Korza, kroz Forum, sve do Trga sv. Tome.

Jutarnji program održavat će se od 9 do 11, a večernji od 20 sati do ponoći. Sve navedene lokacije bit će prilagođene akustičnim nastupima, na kojima će biti osigurani adekvatni razglasi. Prijave se mogu poslati na mail [email protected], kako bi na vrijeme mogli rezervirati termin i mjesto nastupa. U prijavi treba navesti naziv, broj članova sastava, vrstu glazbe i instrumente koji se koriste za nastup.

Svjetski dan glazbe slavi se svake godine na prvi dan ljeta susretima, te besplatnim nastupima amaterskih, i profesionalnih glazbenika na otvorenim pozornicama, te gradskim ulicama, i trgovima diljem svijeta. Na koncertima se susreće amaterska glazbena scena s profesionalnom u mnogim različitim glazbenim stilovima. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter