Prijave za Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva

Prijave za Reviju otvorene su do 11. listopada
Prijave za Reviju otvorene su do 11. listopada

Pulska filmska tvornica po drugi će put ugostit Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva, a prijave za sudjelovanje bit će otvorene do 11. listopada. Prijaviti se mogu studenti akademija, kinoklupski te samostalni autori iz svih dijelova Hrvatske.

- Traže li se svježe ideje, smjeli pokušaji, radikalna i subverzivna rješenja, filmovi neopterećeni stilom i značenjem, nešto alternativno, apsurdno, smiješno ili sirovo, najprije treba pročešljati redove amatera. Iako snažna volja nije preduvjet kvalitete, ona je itekako dobra motivacija, a Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva mjesto gdje je takvu energiju moguće pronaći, vele iz Pulske filmske tvornice.

Detaljnije informacije o načinu prijave moguće je pronaći na službenim stranicama 45. Revije gdje se nalazi i online prijavnica.

Ovogodišnja 45. Revija bit će održana od 22. do 24. studenog u prostoru Pulske filmske tvornice, a organizatori su Hrvatski filmski savez i Pulska filmska tvornica.

Program Revije, osim projekcija recentne produkcije, obuhvaća autorske retrospektive, programe autora koji su nagrađivani na prethodnim revijama, programe inozemnih autora te filmske tribine. Iako se Revija svake godine održava u drugom gradu, u Puli će biti održana po drugi put jer su se grad i udruga Pulska filmska tvornica pokazali kao uistinu dobri domaćini. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter