Prijave za radionicu "Isprintaj ideju"

(D.MEMEDOVIC)
(D.MEMEDOVIC)

Do 8. lipnja otvorene su prijave za edukativno-interakcijsku radionicu "Isprintaj ideju". Radionica je besplatna, organiziraju je Alumni pulske Politehnike i primaju maksimalno deset polaznika. Prijaviti se može svaki učenik/ica srednje škole s predznanjem iz informatike. Potrebno je napisati ime, prezime, datum rođenja, razred i školu koju pohađaju te navedene podatke poslati na [email protected]. Broj polaznika se popunjava redoslijedom dospijeća prijave na mail.

"Isprintaj ideju" je radionica o 3D printanju namijenjena srednjoškolskom uzrastu. Radionica se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela. Teoretski dio pokriva područje razrade i prezentacije ideje, prezentaciju AUTOCAD programa, te informacije o 3D printerima i 3D printanju. U praktičnom dijelu uče se osnove rada u programu AUTOCAD, vježbe modeliranja te pripremu modela za 3D printanje.

Radionica je organizirana u trajanju od pet dana, jedan dan konzultacija, a zadnji dan organizirana je izložba 3D isprintanih modela svakog polaznika, popraćena s plakatom kompjuterske slike 3D modela. Svaki polaznik dobiva 3D isprintani model koji je izradio, tiskani materijal s predavanja te plakat svoga rada.

Cilj radionice je približiti STEM pristup mladima (Science, Technology, Engineeringand Mathematics) te podignuti tehničko-informatičku pismenost polaznika. Upravo je primjena znanja iz STEM područja omogućila razvoj 3D printera te tehnologiju za njihovu proizvodnju i primjenu. Ova radionica osmišljena je da se srednjoškolskim učenicima približi inženjerska struka, tehnologija 3D printanja i prikažu kompjuterske mogućnosti u primjeni. 3D printeri danas predstavljaju ogroman potencijal u procesu. proizvodnje i šire te je njihova primjena u praksi danas sve uobičajenija.

Inače, udruga Alumni Politehnike Pula osnovana je 2012. godine. Za cilj ima okupljanje diplomanata Politehnike Pula, organiziranje aktivnosti promicanja, razvitaka i unapređenja politehničke struke, kao i aktivnosti za očuvanje, održavanje, poboljšanje i unapređenje kvalitete studija Politehnici. Tijekom 2016. godine organizirana su nekoliko predavanja, a ove godine organizirano je predavanje WEB marketing "Internet putevi do klijenta". Alumni svojim djelovanjem za cilj ima približiti i afirmirati u okolici STEM pristup, promociju politehničke struke i jačanje inženjerske grane. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter