Prijave za radionicu afričkog plesa u Fažani

Voditelji radionice su iz Senegala, Obale Bjelokosti i Italije
Voditelji radionice su iz Senegala, Obale Bjelokosti i Italije

Radionica afričkog plesa i bubnjanja održat će idućeg vikenda 6. i 7. svibnja u prostoriji Zajednice Talijana u Fažani. Voditelji radionice su učitelji iz Senegala, Obale Bjelokosti i Italije koji su iskustvo u radu stekli, osim u svojim matičnim zemljama, i u Italiji i Francuskoj. Oni zajedno s polaznicima u kolažu različitosti prate jedinstveni tok ritma, kojim se drastično i brzo mijenja emocionalno stanje pojedinca.

- Znanstveno je dokazano da udarac u bubanj utječe iscjeljujuće na emocionalno-energetski sustav. Tko onda ne bi poželio otpustiti napetost i prepustiti se kreativnom, zabavnom i živahnom bubnjanju i plesu, navode organizatori.

Radionica je podijeljena u radionicu 'bubnjanja u krugu', i to za djecu (oba dana po sat i pol) kao i za odrasle (dva dana po dva sata) te radionicu plesa uz afričko bubnjanje, prilikom čega glavni protagonist pokazuje polaznicima kako na određene ritmove bubnjara mijenjati pokret i stanja tijela.

Prijave se primaju do petka 5. svibnja, a treba napomenuti koju radionicu (može i kombinacija) polaznici izabiru i donose li svoje bubnjeve. Kontakti su: fb profilhttps://www.facebook.com/elda.kosanovicradovik , mob 099 5700758 i e-mail [email protected]. Prezentacija i koncert afričkih bubnjara bit će u novouređenom dvorištu Cyber caffea  u subotu 6. svibnja u 20.30 sati. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter