Prijave za program Eurodyssee

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Župan Ivan Jakovcic 27. je listopada prihvatio tekst natjecaja za sudjelovanje u programu Eurodyssee za 2010. i 2011. te je imenovao povjerenstvo za njegovu provedbu. Sastoji se od šest clanova, svi rade u Istarskoj županiji, a na celu im je Oriano Otocan.

Istarska županija, koja je od 1994. clanica Skupštine europskih regija (SER), sudjeluje od 1996. u tom medunarodnom programu razmjene mladih izmedu regija clanica SER-a. Iz Istre je na razmjeni bilo 107 kandidata, a ovdje je boravio 81 sudionik iz raznih krajeva Europe.

Natjecaj se objavljuje svake dvije godine, a prijaviti se mogu mladi od 18 do 30 godina koji su hrvatski državljani s prebivalištem u Istarskoj županiji, imaju najmanje srednju strucnu spremu i znaju jedan svjetski jezik (za neke je regije uvjet poznavanje jezika na tom podrucju). Program traje tri do šest mjeseci u jednoj od 35 europskih regija ukljucenih u program i omogucava usavršavanje jezika te stjecanje profesionalnog iskustva na raznim podrucjima. Natjecaj je za sada objavljen na web-stranici Istarske županije.


Podijeli: Facebook Twiter