Prijave za popisivace u veljaci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U drugoj polovici veljace Državni zavod za statistiku prikupljat ce prijave za posao popisivaca i kontrolora u popisivanju stanovništva, kucanstava i stanova u Hrvatskoj. Svaka ce županija za svoje podrucje organizirati prikupljanje prijava u ispostavama, odnosno popisnim centrima.

Prednost imaju nezaposleni gradani, a sve ce prijavljene osobe biti pozvane tijekom prve polovice ožujka na ispunjavanje upitnika za prijavu popisivaca i kontrolora. Kandidati ce se birati na temelju analize upitnika te ce potom proci obuku na kojoj ce biti upoznati s metodologijom i organizacijom popisa 2011.

Poduke kontrolora organizirat ce se u ispostavama od 21. do 24. ožujka, dok ce se poduke popisivaca organizirati u popisnim centrima od 28. do 31. ožujka. Svi ce polaznici, nakon odslušanih predavanja, obvezno pristupiti završnom testu, a koji ce biti jedinstven za cijelu državu te ce se provjeravati razumijevanje metodologije s poduke na prakticnim primjerima.

Popisivanje ce na terenu trajati cjelodnevno, od 1. do 28. travnja. Od popisivaca se ocekuje puni dnevni angažman, što ukljucuje subote i nedjelje, a u vrijeme popisa ne može istovremeno raditi drugi posao ili aktivno pohadati školu, odnosno studij.


Podijeli: Facebook Twiter