Prijave za nastup demo bendova do 1. studenog

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Treci Rovinj Music Festival trajat ce pet dana, od 27. do 31. prosinca, a autorski demo bendovi s podrucja bivše države mogu prijave poslati do 1. studenog, objavila su na konferenciji za novinare u MMC-u Luka trojica organizatora. To su Zoran Božic iz Studija D. P., Darko Zgrabljic iz diskografske kuce Apeiron te Denis Budim iz Studija L. A.

Prijavnica se može skinuti sa službenih stranica na adresi www.rmfestival.org, a uz nju na natjecaj je potrebno poslati tri demo snimka u mp3 formatu, jednu ili više fotografija u elektronskom formatu i biografiju izvodaca u doc formatu te sve to poslati na [email protected].

Imena bendova koji su prošli u polufinale bit ce objavljena sredinom studenog. Svi izvodaci imat ce placen smještaj, putne troškove, uz bon za besplatni obrok te još neke pogodnosti. Svi ostali detalji mogu se procitati na službenim stranicama festivala, a Zgrabljic je pozvao sve demo bendove da se prijave.

Napomenuo je da je glavna stvar što se tice nagrada da ce pobjednicki bend dobiti priliku snimiti prvi album u Studiju L. A., koji ce objaviti njegova diskografska kuce Apeiron. Svi koji se prijave i produ u uži izbor bit ce zastupljeni i na službenim stranicama festivala, i to osim životopisom i jednom do dvije pjesme.

Božic je podsjetio na povijest ovog festivala koji je 2009. krenuo sa skromnim budžetom, a u tri veceri uspio je okupiti rovinjske i dio pulskih snaga, 20-ak stilski raznovrsnih bendova, te su iznenadili grad i posjetitelje, tim više što je festival održan u dogadajima prilicno siromašnom zimskom razdoblju. Druge godine prebacili su se u veci prostor, festival je produžen na pet dana, a uz 70-ak natjecateljskih sastava nastupili su i revijalni bendovi te je dogadaj okupio više od osam tisuca posjetitelja.

Uvidjevši potencijal, ove tri firme koje smo spomenuli na pocetku su se ujedinile da bi festival podigle na višu razinu te se ove godine kao glavni pokrovitelj pojavljuje Eurotrade, a kao pokrovitelji Grad Rovinj i TZ. Zgrabljic kaže da je samim time povecan i budžet festivala pa ce dovesti puno atraktivnija domaca imena, a u pregovorima su s jednim jakim stranim bendom, no još ne žele otkriti o kome se radi.

Glavno mjesto zbivanja bit ce gradski trg, kod fontane. U natjecateljskom dijelu, od 27. do 29. prosinca nastupit ce manji broj bendova nego prošlih godina, i to deset, pet svake polufinalne veceri, od kojih ce cetvero po izboru žirija i glasovima publike nastupiti u finalu kada ce biti proglašen pobjednik. Svaku vecer nakon natjecateljskog dijela uslijedit ce i revijalni dio, a 30. prosinca je jazz vecer u kazalištu Gandusio. U sklopu festivala 31. prosinca ce biti organiziran i docek Nove godine na trgu. (M. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter