Prijave za Hrvatski program i Kratku Pulu 63. PFF-a

(Arhiva/Ilustracija)
(Arhiva/Ilustracija)

Otvoren je rok za prijavu filmova u natjecateljski program 63. Pulskog filmskog festivala koji završava 31. ožujka u ponoć, javljaju organizatori festivala iz Javne ustanove Pula Film Festival.

Svi zainteresirani za prijavu filmova u Hrvatski program (za sve hrvatske filmove i manjinske koprodukcije duže od 70 minuta) ili Kratku Pulu (za sve kratkometražne igrane hrvatske filmove i manjinske koprodukcije kraće od 70 minuta), svoje radove mogu prijaviti na mrežnoj stranici Pula Film Festivala pulafilmfestival.hr.

Hrvatski film odnosi se na filmove koji su dobili potporu na natječaju HAVC-a kao hrvatske produkcije i filmove u kojima je hrvatski produkcijski udio ili sudjelovanje hrvatskih filmskih umjetnika veće od 50 posto.

Manjinska hrvatska koprodukcija odnosi se na filmove u kojima je udio hrvatskog producenta (uključujući potporu HAVC-a, vlastito ulaganje producenta, ulaganje televizija, prodaju televizijskih prava, distribucijske ugovore, neizravna ulaganja itd.) najmanje 10 posto ukupnog proračuna filma i koje se mogu kvalificirati kao službene koprodukcije prema odredbama Europske konvencije i/ili važećim bilateralnim koprodukcijskim sporazumima koje je Republika Hrvatska sklopila s drugim zemljama. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter