Prijave za dodjelu gradskih stipendija primaju se do 23. studenog

Prijedlog liste za dodjelu stipendija objavit će se 9. prosinca (N. LAZAREVIĆ)
Prijedlog liste za dodjelu stipendija objavit će se 9. prosinca (N. LAZAREVIĆ)

Danas je objavljen natječaj Grada Pule za dodjelu gradskih stipendija studentima koji ostaje otvoren do 23. studenog. Stipendije se dodjeljuju studentima koji prvi put upisuju akademsku godinu, za jednu akademsku godinu i ne dodjeljuju se za vrijeme apsolventskog staža.

Pravo na podnošenje zahtjeva za dodjelu stipendije na preddiplomskom studiju ima student, državljanin Republike Hrvatske, koji ima prebivalište na području grada Pule, koji je u prethodnom školovanju ostvario prosjek ocjena kako slijedi - za studente prve godine najmanje 4,5 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi i najmanje 4,0 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi ako je upisan na studiju za zvanje koje je natječajem određeno kao deficitarno.

Za studente druge i treće godine potreban je prosjek od najmanje 4,0 na prethodnoj akademskoj godini studija, odnosno najmanje 3,5 za zvanje koje je deficitarno. Nadalje, kako propisuje natječaj, pravo na stipendiju na diplomskom studiju može ostvariti redovni student, koji ima prebivalište na području grada Pule, koji je u prethodnom školovanju ostvario prosjek ocjena od najmanje 4,0 na prethodnoj godini (odnosno zadnjoj godini preddiplomskog studija), i najmanje 3,5 za zvanje koje je deficitarno. 

Kao deficitarna zvanja navedena su: doktor medicine (sveučilišni studij medicine), magistar informatike (sveučilišni studij informatike), magistar edukacije informatike (sveučilišni studij informatike-nastavnički smjer), magistar edukacije matematike (sveučilišni studij matematike-nastavnički smjer), magistar edukacije geografije (sveučilišni studij geografije-nastavnički smjer), magistar edukacije fizike (sveučilišni studij fizike-nastavnički smjer), magistar edukacije kemije (sveučilišni studij kemije-nastavnički smjer), magistar socijalnog rada (sveučilišni studij socijalnog rada), magistar brodogradnje (sveučilišni studij brodogradnje), magistar računarstva (sveučilišni studij računarstva) i prvostupnik sestrinstva (stručni studij sestrinstva).

Podnositelji zahtjevu moraju priložiti preslik domovnice,  uvjerenje o redovnom upisu na visokoškolsku ustanovu u akademsku godinu 2016./2017. (mora pisati godina studija),  preslike svjedodžbe, diploma, potvrda i ostalih priznanja o nagradama ostvarenim u prethodnoj godini studija s natjecanja državnog i međudržavnog značaja iz područja znanja, umjetnosti i sporta, odnosno potvrda o publiciranim radovima. Dodatna tri boda donosi potvrda visokoškolske ustanove u kojoj je vidljivo da je student položio sve ispite iz prethodne godine studija (osim za studente prve godine), a dva dodatna boda donosi potvrda o volontiranju ili preslika Volonterske knjižice u kojoj je vidljivo da je student volontirao najmanje 30 sati u prethodnoj godini u ustanovama i udrugama civilnog društva koje su prepoznate kao organizacije koje rade za opće dobro (npr. Hrvatski crveni križ, Humanitarna mreža Grada Pule, domovi za stare i nemoćne na području Grada i slično).

Obrazac zahtjeva može se preuzeti u Pisarnici ili internet stranici Grada Pule www.pula.hr pod "natječaji". Zahtjev se predaje poštom na adresu Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Sergijevaca 2, ili neposredno u Pisarnici do 23. studenog. Prijedlog liste za dodjelu stipendija objavit će se 9. prosinca na službenim web stranicama Grada i Oglasnoj ploči Pisarnice. (B. PETROVIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter