Prijave za deveti Croatian Blues Challenge

Vokalna i glazbena skupina MKD-a Sv. Kiril i Metodij
Vokalna i glazbena skupina MKD-a Sv. Kiril i Metodij

Počele su prijave za deveti Croatian Blues Challenge koji će se održati u zagrebačkom klubu Jiggy Bar od 27. do 29. listopada, a natjecatelji će kao i uvijek nastupiti u dvije kategorije i to solo/duo i bend. Zadnji dan je rezerviran za pobjednike u obje kategorije te posebne strane goste. Istovremeno s Challengeom, događat će se i izbor najboljeg autorskog blues teksta "Carl Reuter – The Best Original Lyrics Award", uz uvjet da pjesma bude izvedena u natjecateljskom dijelu Challengea.

Prijave za 9th Croatian Blues Challenge traju do nedjelje 22. listopada u ponoć, a izvođači se mogu prijaviti putem linka

http://hrvatskebluessnage.hr/croatian-blues-challenge-prijavnica. Pobjednički bend dobit će deset tisuća kuna, koje osigurava Hrvatska glazbena unija, dok će pobjednik u solo/duo kategoriji dobiti dvije tisuća kuna, koje osigurava Filab iz Samobora.

Pobjednik u svakoj kategoriji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju - 34th International Blues Challengeu od 16. do 20. siječnja iduće godine u američkom Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na 9th European Blues Challengeu 2019. godine. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter