Prijave za 7. Croatian Blues Challenge u Puli

Delta Blues Gang
Delta Blues Gang

Počele su prijave za sedmo nacionalno natjecanje najboljih hrvatskih blues glazbenika - Croatian Blues Challenge. Zbog velikog interesa u prethodnim sezonama, ali i primjedbi izvođača o velikim putnim troškovima, ovogodišnji Challenge uvodi novost - prije velikog nacionalnog finala 7. studenog u pulskom Rock Caffeu, održat će se tri regionalna finala, i to 30. listopada u Judinom drvu u Splitu, 5. studenog u zagrebačkom klubu Bikers Beer Factory te 6. studenog u pulskom Rock Caffeu.

Prijave za 7th Croatian Blues Challenge traju mjesec dana, do 23. listopada u ponoć za regionalno finale u Splitu, a za finala u Zagrebu i Puli do 30. listopada u ponoć.

Već tradicionalno, natjecatelji će nastupiti u dvije kategorije: solo/duo i bend kategoriji, a novost je i da će pobjednici, uz ostale nagrade, osvojiti i snimanje singla u zagrebačkom Greenwood studiju. Kao i svih prethodnih godina, pobjednik u svakoj kategoriji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju -  32th International Blues Challengeu, koje će se od 26. do 30. siječnja održati u Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na 7th European Blues Challengeu u proljeće 2017. godine.

Da hrvatski bluzeri imaju što reći na velikoj svjetskoj blues pozornici, potvrđuje to da su u proteklih sedam godina četiri naša predstavnika - Tomislav Goluban, Sunnysiders, Delta Blues Gang, Zack Dust & Jura Geci - ušla u polufinale International Blues Challengea u Memphisu. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter