Prijave nezaposlenih primaju se do kraja tjedna

Praktična će se edukacija održavati u hotelu Amfiteatar i Velaneri (N. LAZAREVIĆ)
Praktična će se edukacija održavati u hotelu Amfiteatar i Velaneri (N. LAZAREVIĆ)

Iz pulskog područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje objavili su javni poziv kojim pozivaju zainteresirane nezaposlene osobe da se prijave u projekt INOVA. Projekt INOVA - Inovativne inicijative za zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba provodi Učilište Studium s partnerima - Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Vukovar, Diopter otvorenim učilištem iz Pule, Narodnim učilištem iz Rijeke i Adriatic Educatiom iz Splita, a u sklopu projekta provest će se edukacijama za specijalista za moderne trendove u kuharstvu, specijalista za poslove u baru te specijalista za eno-gastro poslove.

Praksa u hotelu

Na javni poziv mogu se prijaviti nezaposlene osobe koje imaju završenu srednju školu iz sektora ugostiteljstva i turizma ili nezaposlene osobe koje imaju minimalno jednu sezonu radnog iskustva u navedenim poslovima. Edukacija je financirana od strane Europske unije i Učilišta Studium zajedno s partnerima, a osigurani su i troškovi prijevoza za polaznike kojima će po završetku biti dodijeljene potvrde o uspješno završenim edukacijskim programima. Početak edukacije planiran je u ožujku.

Inače, programi obrazovanja izrađeni su prema rezultatima istraživanja u kojemu su hoteli iskazali svoje potrebe o stručnim kvalifikacijama, znanjima i vještinama zaposlenika. Cilj spomenutih programa obrazovanja je educirati i osposobiti polaznike u pripremi jela i pića, izradi dekoracija od voća i povrća, vještinama prezentiranja, odnosima s gostima, dodatnoj prodaji (upselling) i upravljanju reklamacijama. Edukacija će se sastojati od teorijskog i praktičnog dijela, a nakon odslušanog teorijskog dijela programa polaznici se upućuju na praktičnu nastavu u hotele koji su suradnici na projektu - u Puli je to hotel Amfiteatar i Hotel & restaurant Velanera. Nakon završetka praktične nastave u hotelima za polaznike koji ostvare najbolje rezultate postoji mogućnost zaposlenja.

Prijave do 15. veljače

Projekt "Inovativne inicijative za zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba" sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, IPA IV Operativni program ''Razvoj ljudskih potencijala''. Ukupna vrijednost projekta iznosi 215.752 eura uz sufinanciranje od strane Europske unije u iznosu od 199.980 eura, odnosno do 92,69 posto od ukupnog iznosa prihvatljivih troškova projekta. Trajanje projekta je od 20. siječnja 2015. do 19. rujna 2016. godine. Nezaposleni željni sudjelovati u edukaciji moraju se prijaviti najkasnije do 15. veljače putem telefona 052/501-500, na e-mail [email protected]. Kontakt osoba je Maja Milevoj, ravnateljica Dioptera. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter