Prijave međunarodnih aktivnosti do 1. listopada

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Europska zaklada za mlade objavila je poziv za neprofitne, nevladine organizacije mladih koji pripadaju državama članicama Vijeća Europe da se prijave za dodjelu bespovratnih potpora za međunarodne aktivnosti, planove rada, pilot aktivnosti i strukturne potpore u rasponu od 10.000 do 50.000 eura. Rok prijave je 1. listopada.

Europska zaklada za mlade (EYF) je fond osnovan od Vijeća Europe sa svrhom pružanja financijske potpore za europske aktivnosti mladih. Fond ima za cilj potaknuti suradnju među mladim ljudima u Europi pružanjem financijske potpore za aktivnosti kao što su promicanje mira, razumijevanja i suradnje u duhu poštivanja ljudskih prava, demokracije, tolerancije i solidarnosti.

Aktivnosti koje se sufinanciraju su: obrazovne, društvene, kulturne i humanitarne aktivnosti europskog karaktera; aktivnosti u svrhu unapređenja bliže suradnje i boljeg razumijevanja među mladima u Europi, osobito u razvoju razmjene informacija; aktivnosti s ciljem jačanja mira i suradnje u Europi; aktivnosti kojima je cilj poticati uzajamnu pomoć u Europi i zemljama u razvoju za kulturne, obrazovne i društvene namjene; studije, istraživanje i dokumentaciju o pitanjima mladi.

Svi koji se prijave mogu računati na bespovratne pomoći i to za međunarodnu djelatnost, a riječ je o susretima mladih ili vođa mladih u Europi u cilju promicanja sudjelovanja i interkulturalnog učenja (EYF će pokriti dvije trećine ukupne cijene - maksimalni iznos financijske potpore je 20.000 eura). Bespovratne pomoći se daju i za godišnji plan rada, odnosno niz aktivnosti za sljedeću godinu, međunarodne aktivnosti, pilot aktivnosti i također objave (maksimalni iznos financijske potpore je 50.000 eura). Strukturna bespovratna sredstva namijenjena su za pokriće dijela općih administrativnih troškova koji su uključeni u pokretanje aktivnosti na europskoj razini (maksimalna godišnja potpora je 25.000 eura).

Nadalje, on/off strukturna bespovratna sredstva daju se kao pomoć administrativnim troškova regionalnih mreža s ciljem uspostavljanja europske strukture (maksimalna jednokratna pomoć je 10.000 eura). U konačnici, financiranjem pilot djelatnosti, sredstva se daju za rješavanje određenih društvenih izazova povezanih s lokalnim kontekstom u kojem se odvijaju (maksimalni iznos financijske potpore je 10.000 eura). (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter