Prijave demo glazbenika za 6. Rovinj Music Festival

Na festivalu nastupaju i Psihomodo Pop
Na festivalu nastupaju i Psihomodo Pop

Ne bi li predstavili brojne novosti, ali i atraktivne izvođače, ovogodišnjeg 6. po redu RMF-a /Rovinj Music Festivala, jučer je u gradskoj palači i u društvu pokrovitelja - predstavnika Grada, dogradonačelnika Marina Budicina i pročelnice Edite Sošić Blažević te direktorice Turističke zajednice Odete Sapač održana konferencija za novinare, na kojoj su o programu petodnevne manifestacije govorili inicijatori i organizatori RMF-a, Zoran Božić i Darko Zgrablić. Uz konstataciju kako je ovogodišnji RMF "pojačan" za dan/večer više, Darko Zgrabljić podsjetio je i na razloge održavanja Festivala - afirmaciji novih i mladih bendova.

- Ukratko, na natječaj se do 25. studenoga još uvijek mogu javiti svi demo izvođači iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Makedonije koji nemaju potpisan ugovor s izdavačkom kućom i izdan album plasiran na nacionalnoj razini zemlje iz koje dolaze, podsjetio je Zgrabljić.

Također je istaknuo kako se svake godine prijavljuje sve veći broj natjecatelja (lani više od 150 bendova) jer je to jedan od rijetkih festivala koji nudi šansu neafirmiranim grupama i mogućnost glazbenog i scenskog  "otkrivanja", ali i prvu nagradu u visini od pet tisuća kuna.

Novost je, i da će natjecateljske, baš kao i revijalne večeri, ove godine s Trga maršala Tita biti premještene na malu Valdiboru.

Rovinj Band Aid

- Za razliku od prethodnih godina, šator se seli na rovinjsku Valdiboru dok će sam program biti bogatiji za nastup Škole bubnjeva Rovinj, koju vodi istaknuti i poznati glazbenik Petar Ćurić. U njegovu Školu bubnjava ove je školske godine upisano 35 polaznika, koji će upravo prvog dana festivala, 27. prosinca održati svoj završni koncert i biti "pojačani" i nastupom svjetski poznatog bubnjara Piera Foschija, poznatog po radu s Laurom Pausini i Jovanottijem. Upravo će Foschi održati koncert s polaznicima Škole bubnjeva i RMF-ovcima, što će u konačnici rezultirati i Rovinj Band Aid-om sastavom najboljih rovinjskih glazbenika, rekao je Zoran Božić.

Drugog revijalnog i festivalskog dana na glazbenom meniju naći će se tvorci brojnih hitova, kao što je "Lutka", "Rakija", "Ratujemo ti i ja" popularnog S.A.R.S.-a, kojem je ovo ujedno i prvo predstavljanje rovinjskoj publici, dok je večer kasnije u znaku jednih i jedinih, najdugovječnijih rokera na domaćoj estradi zagrebačkog Psihomodo Popa.

Žene Balkana za kraj

Inače, RMF-ovci nisu, a njih u stalnoj i originalnoj postavi uz Zgrabljića i Božića čine Leo Modrić, Denis Budim i Kristijan Terzić, a od ove godine i Igor Franković, zaboravili i na tzv. "stariju", ili kako to blažim rječnikom reče Edita Sošić Blažević - sofisticiraniju publiku, za koju će se u kazalištu Gandusio i ove godine prirediti glazbena poslastica.

- Nakon cjelovečernjih koncerta Massima, Josipe Lisac, Radojke Šverko…, ovaj će nam put uoči Silvestarske noći pjevati Žene Balkana - Tamara Obrovac, Amira Medunjanin i Bilja Ristić. Koncert "glasova" najavljuje se u kazalištu Gandusio, 30. prosinca, s početkom u 20.30 sati. Dva sata kasnije, program RMF-a ponovno seli pod šator gdje će nastupiti Night Express, veli Zgrabljić, ističući i da će šator biti mjesto dočeka najluđe i najduže noći u gradu Svete Eufemije u kojem će publiku do sitnih jutarnjih sati zabavljati domaći No limits i Master band. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter