Prijava zbog buke bez mjerenja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Sanitarna inspekcija zatvorit ce mi kafic samo zato što imam živu glazbu. Nisu uopce izmjerili razinu buke, došli su u utorak ujutro na temelju prijave vlasnika objekta u kojem imam kafic. Inspektorica mi je napisala prijavu i rekla da ovaj put necu dobiti kaznu, ali da moram prestati s glazbom", ogorceno nam prica Pere Stipic, koji je sredinom travnja otvorio kafic No.1 u Medulinu.

Istog dana inspekcija je ponovno navratila u kafic oko 22 sata, no neugodnosti nije bilo jer je taj dan odlucio biti bez žive glazbe. Kafic je stoga, kaže, bio prazan.

Na živu glazbu se odlucio jer je sezona loša i tako može privuci više gostiju, ali kaže nam da poštuje zakon i radi tocno do dva u noci, koliko je dopušteno opcinskom odlukom. No, ljuti ga što se inspekcija ponaša kao da je kriminalac i još mu se, dodaje, hvali da je nedavno zatvorila jedan kafic u Medulinu i u Puli.

- Dozvola za živu glazbu mi ne treba jer mi je tako rekao komunalni redar, s obzirom da nije rijec o javnom skupu. Dakle, tu problema nema, ali nekome ocito smeta da ja radim. Prije dva tjedna bila mi je inspekcija rada i sve je bilo u redu. Imam cetiri zaposlenika, a ako mi zatvore kafic morat cu ih otpustiti. Ne znam kome je to u interesu. Samo u Hrvatskoj se rad kažnjava, a nerad nagraduje, nastavlja Stipic.

Odlucan je u tome da i dalje ima glazbu sve dok ga ne zatvore jer, kaže, ako on zaradi deset tisuca kuna od toga ima koristi još sigurno petero ljudi.

U nekoliko ostalih kafica koje smo posjetili doznali smo da su ovih dana Medulin cešljale inspekcija rada i financijska inspekcija, no sve je bilo u reguli.(T. GRBIC)

OPŠIRNIJE U SUBOTNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter